MRI Procedures voor de knie

December 28

De knie is een gewricht waarmee been beweging, zoals wandelen, hardlopen en buigen. Omdat de knie is van essentieel belang voor de mobiliteit, verdraagt het een enorme hoeveelheid van druk op een dagelijkse basis. Deze constante druk kan zijn tol te nemen over het kniegewricht en problemen die in letsel, ontsteking of pijn resulteren kunnen veroorzaken. De beste manier om te zien de oorzaken van deze problemen is met magnetische resonantie beeldvorming (MRI). Er zijn MRI-procedures die kunnen de diagnose van de problemen in het kniegewricht.

Conventionele knie MRI

Een knie-MRI is één van de eerste MRI-scans die wordt uitgevoerd als er chronische kniepijn of letsel. Het is een pijnloos scan die de knie in verschillende vlakken, zoals axiaal (top-to-bottom), coronale (voor naar achter) en Sagittaal (side-to-side visualiseert). Deze verschillende vlakken geven de radioloog met een uitgebreide blik op de knie gezamenlijke en omliggende weefsels om een diagnose te kunnen. Een conventionele knie MRI is algemeen uitgevoerd terwijl liggen maar kan ook worden gescand, terwijl de patiënt staat, die de knie in een positie gewicht dragende toont.

Knie MRI-Arthrography

Voor een meer gedetailleerde scan van de knie, kan een minimaal invasieve procedure genaamd arthrography besteld worden door een arts. Als een traan meniscal of ligamental of een laesie van het kraakbeen van de knie wordt vermoed, zou dit de best-procedure, volgens L. Mathieu in het artikel, "Knie heer-Arthrography bij beoordeling van Meniscal en chondrale letsels." Arthrography wordt uitgevoerd door het injecteren van het kniegewricht met een MRI contrast agent gadolinium genoemd. Nadat de knie wordt ingespoten met gadolinium, is het in de MRI gescand. De bevindingen van de MRI-arthrography kunnen enorm helpen de arts aanbevelen behandeling voor de patiënt.

Kinematische knie MRI

Kinematische MRI is een relatief nieuwe techniek, die aantoont hoe het bot en de zachte weefsels van een gezamenlijke interactie tijdens beweging. In het geval van een kinematische knie MRI gebruikt het een apparaat positioning om aan te tonen hoe het patellofemoral gewricht van de knie reageert wanneer bewegen tegen weerstand zoals vermeld in het artikel, "Functionele evaluatie van gewrichten kinematische MRI gebruiken." Een kinematische knie MRI wordt gebruikt voor de diagnose van eventuele afwijkingen met de Patellaire specifiek (knieschijf) uitlijning. Omdat het zelden op een conventionele knie-MRI wordt geïdentificeerd en kan worden gemakkelijk een verkeerde diagnose gesteld, deze MRI-techniek is het beste gebruikt voor grote visualisatie van Patellaire uitlijning van het kniegewricht.


gerelateerde artikelen