Meds niet aan Mix met rode Grapefruit

May 27

Meds niet aan Mix met rode Grapefruit

Met uitzondering van wordt hoog gehalte aan beta-caroteen, zijn roze en rood rassen vergelijkbaar met andere soorten grapefruit. Samen met bioflavonoïden, pectine en vitamine C bevat grapefruit furancoumarin, een chemische stof die invloed op de timing en de absorptie van sommige medicijnen door remming van een verteringsenzymen. Effecten lijken te zijn dosisafhankelijk; een glas grapefruitsap kan interactie van de drug produceren, terwijl het eten van een halve grapefruit mag niet. U dient een apotheker of een arts raadplegen voor vragen over specifieke geneesmiddelen, pompelmoes en grapefruit SAP.

Bloeddruk medicijnen

Nifedipine en amlodipine zijn calcium kanaal blockers gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Japanse onderzoekers testten de effecten van pompelmoes en grapefruitsap op een 50-jarige hypertensieve man nemen van deze medicijnen. Het onderwerp verbruikt een grapefruit alvorens elke drug, wassen van de pil af met 500 ml, of ongeveer 10.6 oz., van grapefruitsap. Bloed druk werden gemeten over een periode van tijd. Geen effecten op amlodipine niveaus werden waargenomen; nifedipine concentraties werden echter snel in het bloed, waardoor een snelle daling van de bloeddruk verhoogd. De effecten waren korte-acteren. Consumptie van hele grapefruit heeft geen invloed op de acties van beide medicatie. De studie werd gepubliceerd in de uitgave van januari 2010 van "Clinical and Experimental hypertensie." Grapefruitsap kan verhogen de biodisponibiliteit van andere calcium kanaal blokkers, met inbegrip van felodipine en diltiazem.

Benzodiazepinen

Benzodiazepinen of kleine tranquillizers, worden geclassificeerd als hypnotic drugs. In een studie gepubliceerd in maart 2006 "European Journal of klinische farmacologie", kregen twee benzodiazepinen, triazolam of quazepam, tot negen gezonde vrijwilligers in vier aparte proeven, met en zonder grapefruitsap. Bloedspiegels van de drugs en de fysieke effecten werden gecontroleerd. Grapefruitsap bloed concentraties van beide medicijnen, met effecten meer uitgesproken voor triazolam verhoogd. Kalmerend acties van beide drugs waren vergelijkbaar en lijkt niet te worden versterkt door de grapefruitsap.

Statines

Sommige cholesterolverlagende medicijnen kunnen interageren met grapefruitsap. Gerandomiseerde twee-weg crossover studie duurzaam elk drie dagen in Tokio ten opzichte van Atorvastatine en pravastatine genomen met grapefruitsap of water. Onderwerpen waren in twee groepen van 10 verdeeld en gegeven grapefruitsap of water drie keer per dag gedurende twee dagen, gevolgd door een interne 10mg dosis medicatie en ongeveer 8 oz. van SAP of water voor de lunch of diner. Resultaten, gepubliceerd in April 2004 "British Journal of klinische farmacologie," toonden verhoogde bloed concentraties van Atorvastatine geassocieerd met grapefruitsap, terwijl geen significante effecten werden gemeten toen pravastatine werd genomen met SAP.

Methadon

Een synthetische opioïden, methadon wordt gebruikt voor de behandeling van heroïneverslaving. Voor patiënten met chronische pijn, is voorzichtig titratie van methadon tijdens de eerste paar dagen nodig om te produceren analgesie zonder overdosis. Onderzoekers in Zwitserland gaf verslaving kliniek patiënten water of grapefruit SAP vóór en na de dosissen methadon voor vijf dagen. Studieresultaten, gepubliceerd in de juli 2004 "Klinische farmacologie en therapeutiek," een bescheiden stijging van de pieken van methadon en een afname van de drug goedkeuring gemeten. Hadden de patiënten geen symptomen van overmedication. Onderzoekers aangespoord voorzichtig als potentieel sterkere effecten tijdens de initiële therapie voor pijnbehandeling optreden kunnen.


gerelateerde artikelen