Waarom Is een zuur lichaam ongezond?

March 11

Waarom Is een zuur lichaam ongezond?

Elk soort lichamelijke vloeistof heeft een overzichtelijke, gezonde pH-bereik. De niveaus van de pH van speeksel en urine, bijvoorbeeld, zijn een afspiegeling van uw dieet en kunnen variƫren van een zure 5.5 tot een alkalische 8 gedurende de dag. Zuurstofrijk arterieel bloed heeft een strikt gereglementeerde en alkalisch pH-bereik van 7,35-7,45. Cellen en weefsels ook vereisen een alkalische omgeving om goed te functioneren. Om te blijven gezond, moet je lichaam handhaven deze natuurlijke homeostase. De opbouw van zuren in lichamelijk weefsels, ook algemeen bekend als metabole acidose, kan het decor voor de ontwikkeling van talrijke aandoeningen en ziekten, met inbegrip van chronische vermoeidheid, osteoporose en kanker.

Metabole acidose

Metabole acidose kan ontwikkelen wanneer uw lichaam teveel zuur produceert of wanneer uw nieren niet kunnen zure verwijdering bijbenen. Melkzuur acidose is een specifiek type van metabole acidose veroorzaakt door de ophoping van melkzuur zuren. Het kan leiden tot lever niet, kanker, lage bloedsuiker, ernstige bloedarmoede of het nuttigen van teveel alcohol. Hyperchloremic-acidose, een ander zuur-base onbalans, voortvloeit uit verliezen teveel van de alkaliserende samengestelde natriumbicarbonaat, zoals kan gebeuren met een acuut geval van diarree. Chronische low-grade metabole acidose is de meest voorkomende zuur-base onbalans tussen de Amerikaanse bevolking, volgens de "Acid Alkaline Food Guide," en is een gevolg van de standaard Amerikaanse dieet, die sterk zuur-vormende voedingsmiddelen benadrukt.

Dieet invloeden

Met uitzondering van zuiver water zijn alle voedingsmiddelen ofwel zuur - of alkalische-vormende in je lichaam. Van een levensmiddel pH aard wordt bepaald door de aanwezigheid en het type van de stoffen of residuen die het produceert wanneer het menselijk organisme worden gemetaboliseerd, niet door de pH-waarde buiten je lichaam. Kalium is bijvoorbeeld een belangrijke alkaliserende kracht, zodat fruit en groenten rijk aan kalium zijn meestal zeer alkaliserende. Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn typisch verzurende omdat ze bevatten zwavel en fosfor, die beide zure residuen bijdragen. Leidingwater hoog in chloor en alle soorten alcohol, koffie en frisdranken zijn zuur-vormende in het lichaam. Alle verwerkt en suikerhoudende voedingsmiddelen, zuivelproducten, vlees, pluimvee, vis en zeevruchten, evenals de meeste granen, peulvruchten en noten, zijn ook zuur-vormende.

Dieet onevenwichtigheden

Elk voedsel die u verbruikt heeft een kortstondige en minuut effect op uw lichaam zuur-base evenwicht. In het algemeen, alkalische-vormende voedingsmiddelen ondersteunen homeostase en bijdragen aan het behoud van kritische alkalische behoudt. U behoudt homeostase nadat je zuur-vormende voedingsmiddelen consumeren, moet je lichaam buffer hun zure residuen met alkaliserende verbindingen en verwijderen van hen. Na verloop van tijd een dieet ontbreekt in alkaliserende vruchten en groenten en rijk aan verzurende verwerkt, suikerhoudende en eiwitrijke voedingsmiddelen kunnen overtax uw buffer mechanismen, omdat je lichaam een beperkte dagelijkse capaciteit voor zure verwijdering heeft. Wanneer het niet kan voldoen aan hoge afval verwijdering eisen, slaat je lichaam de overtollige zuren in uw weefsels voor latere verwijdering. Een dieet van 80% alkaliserende voedingsmiddelen voorkomt de overbelasting van dieet zuren waardoor chronische metabole acidose, volgens "De pH evenwicht dieet."

Bijbehorende gezondheidsrisico 's

Op het meest elementaire niveau, chronische metabole acidose verstoort functie cel door afbreuk te doen aan elektronentransport, welke oorzaken verhoogd energieverbruik en energieproductie verminderd. Op zijn beurt, verstoort dit de weefsels en organen aangedaan door deze cellen, instellen van de fase van chronische vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem, volgens de "zure Alkaline Food Guide." Zuur-base evenwicht kunnen ook het verhogen van de productie van cel-schadelijke vrije radicalen terwijl tegelijkertijd afbreuk te doen aan anti-oxidant activiteit, potentieel leiden tot chronische ontsteking of kanker. De uitputting van alkalische reserves kan ook leiden tot je lichaam te beroven van haar botten en vitale organen van alkaliserende mineralen voor het bufferen en verwijdering van zuur, wat uiteindelijk tot osteoporose leiden kan.


gerelateerde artikelen