Kenmerken van slechthorendheid en doofheid bij kinderen

July 5

Slechthorendheid is een probleem van het gemeenschappelijke maar ernstige waarmee kinderen van alle leeftijden. Volgens de medische Stichting van Palo Alto, ongeveer lijden 2 procent van de kinderen aan een zekere mate van gehoorverlies. Zonder snelle en doeltreffende behandeling, kan gehoorverlies veroorzaken een kind te lijden onder belangrijke toespraak vertragingen, sociale problemen en educatieve uitdagingen. Slechthorendheid en doofheid in het algemeen manifest met specifieke symptomen en kenmerken. Hoewel de symptomen tussen kinderen variëren, zijn bepaalde eigenschappen en gedragingen typisch indicatief van hoorzitting problemen.

Toespraak vertragingen

Vertragingen in de ontwikkeling van spraak- en taal zijn klassieke symptomen van gehoorverlies en doofheid bij kinderen. De Palo Alto Medical Foundation stelt vast dat veel kinderen voor het eerst zijn gediagnosticeerd met slechthorendheid in kinderschoenen of als peuters. Kinderen die niet enkele woorden door leeftijd 1 of twee-woord zinnen door leeftijd 2 zeggen misschien last van gehoorverlies. Een peuter met een normaal gehoor kan meestal naam vertrouwde voorwerpen, volgen van de eenvoudige commando's en herkennen van de namen van gezinsleden door de leeftijd van 15 tot 24 maanden. Kinderen met een slecht gehoor mogelijk niet communiceren omdat ze niet begrijpen of imiteren van gesproken taal. Wanneer gediagnosticeerd en behandeld vroeg, inhalen kinderen met vroege kinderjaren toespraak vertragingen in het algemeen aan hun edelen.

Communicatieproblemen

Kinderen met milde tot matige slechthorendheid kunnen het ontwikkelen van spraak en taal ongeveer op hetzelfde moment als hun leeftijdsgenoten. Ze kunnen echter nog steeds moeite om te communiceren en normaal spreken. Volgens de Palo Alto Medical Foundation, misschien kinderen die voorschoolse leeftijd en oudere taalgerelateerde symptomen van gehoorverlies zoals ongepast reageren op vragen of problemen articuleren zich manifesteren. Het kind wellicht ook een bijzondere stem, intonatie, patroon van spraak of uitdagingen met uitspraak.

Selectief horen

Hoewel het is relatief normaal voor kinderen tot en met "tune uit" sommige verklaringen of van volwassenen in autoriteit, veel kinderen die lijken opdrachten te negeren zijn hun ouders niet in staat om ze te horen. De American Academy of Pediatrics meldt dat kinderen met een gehoorverlies zou kunnen zijn om te horen van bepaalde geluiden en kampeerplaatsen. Slechthorende kinderen zijn vaak niet in staat om te horen van hun namen toen riep, en hun gedrag kan worden ten onrechte aangeduid als onoplettendheid of gedrags wangedrag. Een gehoortest of developmental evaluatie kan helpen om te bepalen van de oorzaak of de aard van de selectieve hoorzitting van een kind.

Gedragsmatige kenmerken

Dove en slechthorende kinderen kunnen allerlei gedrags symptomen ontwikkelen. Vele kinderen zullen beurt televisies of radio's op een ongepaste volume omhoog in een poging om te compenseren voor hun sensorische uitdagingen. Kinderen worstelen met doofheid kunnen ook nauw kijken hun leeftijdsgenoten om na te bootsen gedrag en lichaamstaal--een symptoom Echopraxie genoemd. De American Academy of Pediatrics wijst erop dat slechthorende kinderen lijkt duizelig of gedesoriënteerd omdat de zenuwen in de oren ook evenwicht controleren. Academische problemen en prikkelbaarheid zijn ook gemeenschappelijke symptomen van gehoorverlies bij kinderen.

Differentiële diagnose

Sommige kinderen die lijken te hebben van de kenmerken van gehoorverlies zou kunnen ondervinden van niet-verwante aandoeningen. Gedrags- en emotionele verstoringen kunnen veroorzaken toespraak vertragingen en sociale problemen, die kunnen worden verward met uitdagingen met hoorzitting of zintuiglijke verwerking. Autisme ook manifesteert met vele symptomen vergelijkbaar met gehoorverlies, inclusief selectieve gehoor, taal vertragingen en abnormale spraak patronen, volgens MayoClinic.com. Alleen een professionele evaluatie kan de oorzaak van deze symptomen en kenmerken correct te herkennen.


gerelateerde artikelen