Redenen voor en de gevolgen van oefening

June 26

Redenen voor en de gevolgen van oefening

Oefening speelt een belangrijke rol in uw algehele lichamelijke gezondheid en wellness. In feite, de Centers for Disease Control en preventie of CDC, beveelt aan dat alle volwassenen in de Verenigde Staten te krijgen ten minste 150 minuten van oefening elke week om te blijven gezond. Oefening intensiteitsniveaus kunnen variëren afhankelijk van uw algehele conditie, uw redenen om oefening en uw doelen.

Oefening motivatie

Redenen voor en de gevolgen van oefening

Mensen oefenen om vele redenen. Bijvoorbeeld, kan iemand die ernstig overgewicht uitoefenen ter verbetering van zijn gezondheid door het vergieten pond. Anderen kunnen uitoefenen om verschijning redenen, zoals het verkrijgen van een bepaalde spiertonus. Sommige kunnen uitoefenen alleen maar om gezond te blijven als onderdeel van een dubbelrol met dieet. Anderen kunnen nog steeds uitoefenen uit noodzaak om te helpen bestrijden of bestrijding van ziekten zoals diabetes of hart-en vaatziekten.

Gewicht effecten

Redenen voor en de gevolgen van oefening

Een van de meest opvallende effecten van lichaamsbeweging is de fysieke veranderingen die als gevolg van het verlies van lichaamsvet optreden. Als je oefening, verbrandt je lichaam calorieën. Als meer calorieën worden verbrand door middel van oefening en dagelijks lichaam activiteit dan worden verbruikt door het voedsel dat je eet, zijn overtollige vetreserves in het lichaam gebruikt en verbrand voor energie, wat leidt tot gewichtsverlies.

Hart effecten

Redenen voor en de gevolgen van oefening

Oefening veroorzaakt ook merkbare effecten op het hart. Wanneer u uw spieren, de oefening of door middel van krachttraining of aërobe oefening, oefening u ook uw hart, dat een spier is. Training versterkt het hart, waardoor het naar pomp bloed gemakkelijker door het lichaam, die op zijn beurt de druk op de wanden van je bloedvaten vermindert, verlaging van uw bloeddruk. Oefening ook heeft een aantal andere voordelen op het hart, inclusief de bevordering van de goede HDL-cholesterolgehalte, vermindering van de slechte LDL-cholesterol waarden en verminderen van ontstekingen in de slagaders, suggereert de Universiteit van Maryland Medical Center, of UMMC. Al deze voordelen bijdragen tot het voorkomen van hart-en vaatziekten.

Ziekte preventie effecten

Redenen voor en de gevolgen van oefening

Samen met de hart-en vaatziekten, kunnen de risico's voor verschillende andere chronische ziekten aanzienlijk worden verminderd door oefening. Bijvoorbeeld, helpt oefening de effectiviteit van insulineproductie en het gebruik, vermindering van de problemen met type 2 diabetes. Oefening kan ook helpen voorkomen dat problemen met metabool syndroom en kan zelfs helpen te voorkomen dat bepaalde vormen van kanker door het verminderen van de risico's van celbeschadiging en mutaties in het lichaam.

Psychologische effecten

Buiten de lichamelijke effecten van lichaamsbeweging komen psychologische effecten. Een van de belangrijkste gebieden waar deze verbinding is onderzocht is de effecten van lichaamsbeweging op angst en depressie. Wanneer u uitoefent, stelt produceert uw lichaam "feel-good" chemische stoffen genaamd endorfine, die natuurlijk behandelen bijdragende factoren voor depressie en angst helpen kunnen, de American Council on Exercise.


gerelateerde artikelen