Welke noten zijn alkalische vormen?

January 1

Welke noten zijn alkalische vormen?

Elk voedsel dat je tijdelijk eet is van invloed op uw lichaam zuur-alkalisch evenwicht. Bloed en andere lichaamsvloeistoffen zijn natuurlijk alkalisch, met een smalle pH bereik tussen 7.365 en 7,45 op de schaal van het zuur-alkalisch. Zeer zuur-vormende voedingsmiddelen, zoals suiker, koffie en vlees, een verzurende effect hebben op uw lichaamsvocht. Alkalische-vormende voedingsmiddelen consumeren zorgt u ervoor dat uw pH gebalanceerd, maar als je de neiging om te eten meer zuur-dan alkalische-vormende voedingsmiddelen, uw lichaam trekt uit haar reserves alkali om juiste pH niveaus te handhaven. De meeste noten, met inbegrip van walnoten, hazelnoten en pecannoten, zijn iets naar matig zuur-vormende, maar een paar rassen hebben alkaliserende effect.

Kastanjes

Welke noten zijn alkalische vormen?

Kastanjes rang als de meest alkalische-vormende moer. Hun alkaliserende effect op het lichaam is gedeeltelijk te danken hun hoog watergehalte — kastanjes zijn ongeveer 52 procent water. Hun hoog vochtgehalte maakt ze ook de alleen vetarm, caloriearm noten. Een ounce van gedroogde of geroosterde kastanjes biedt 70 calorieën en slechts 1 gram vet. Kastanjes zijn ook de enige noten die vitamine C, een belangrijk antioxidant nutriënt bevatten. Een portie 3 oz. geroosterde of gedroogde kastanjes biedt ongeveer 45 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C. kastanjes zijn ook een uitstekende bron van mangaan en koper, en een goede bron van magnesium, foliumzuur en vitamine B-1, B-2 en B-6.

Amandelen

Welke noten zijn alkalische vormen?

Amandelen zijn nutriënt-dichte, matig alkalische-vormende noten. Zij bieden meer calcium dan elke andere moer, en deze hoge calciumgehalte in combinatie met een hoge magnesium gehalte is wat maakt amandelen alkalische-vormende, volgens het boek "De pH evenwicht dieet." Omdat amandelen ongeveer 60 procent zijn vet, ze zijn ook hoog in calorieën; een portie van 1 oz. bevat iets meer dan 170 calorieën, waarvan 102 calorieën van hart-gezond meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten zijn. Amandelen zijn een uitstekende bron van proteïne, kalium, ijzer, zink en vitamine E, en een goede bron van anti-oxyderende flavonoïden. Net als andere noten helpen amandelen verminderen LDL-cholesterol waarden en bieden bescherming tegen hart-en vaatziekten.

Andere noten

Welke noten zijn alkalische vormen?

Terwijl de kastanjes en amandelen worden herkend als de enige alkalische-vormende noten door de meeste deskundigen, sommige, waaronder "de zure alkalisch voedsel Guide," ook een lijst bevatten cashewnoten en macadamia noten als alkalische-vormende. De meeste autoriteiten categoriseren hazelnoten als enigszins zuur-vormende, maar "De encyclopedie van Healing Foods" verklaart dat ze licht alkalische-vormende. Pijnboompitten zijn meestal ook gecategoriseerd als zuur-vormende, maar het boek "Alkalize or Die" classificeert ze als iets alkaliserende. Verschillen in de indeling van de aard van de pH van voedsel in het lichaam zijn gemeenschappelijk, maar meestal alleen variëren van enigszins zuur-vormende tot licht alkalische-vormende. De meeste deskundigen zijn het eens, echter dat walnoten zeer zuur-vormende zijn.

Overwegingen

Welke noten zijn alkalische vormen?

Eens zuur-vormende noten hebben een belangrijke plaats in de alkalische-bewuste voeding. Noten zijn boordevol voedingsstoffen, de voordelen daarvan zwaarder wegen dan hun zuur of alkalisch natuur en hun calorierijke en vetgehalte. Regelmatige consumptie van een verscheidenheid van noten bevordert sterke botten en tanden, verlaagt het LDL-cholesterol waarden, ondersteunt het immuunsysteem, verlaagt het risico van coronaire hartziekte, verhoogt de concentratie en beschermt tegen vrije radicalen cel-schadelijk. De alkaline-vormende aard van kastanjes en amandelen is dat gewoon een extra voordeel voor de gezondheid van de meerdere voordelen deze noten bepalen.


gerelateerde artikelen