Krijg sommige mensen misselijkheid van het nemen van vitamine D?

January 15

Krijg sommige mensen misselijkheid van het nemen van vitamine D?

Je lichaam maakt gebruik van zonlicht produceren van vitamine D. Een paar voedingsmiddelen ook voorzien van de nutriënten, met inbegrip van sommige producten, zoals melk en ontbijt granen, die zijn verrijkt met de vitamine. Vitamine D is ook beschikbaar als voedingssupplement. Hoewel de pil in het algemeen veilig is, neem het niet tenzij uw arts bepaalt dat vitamine D-suppletie kan u ten goede te komen. Sommige mensen op hoge doses vitamine d ervaring misselijkheid.

Vitamine D inname

De Food and Nutrition Raad van het Instituut voor geneeskunde bepaalt hoeveel vitamine D individuen dagelijks moeten deelnemen. Bij de geboorte moeten baby's 10 mcg van de voedingsstoffen in hun dieet. Vanaf 1 jaar tot 70 jaar oud, vereisen individuen 15 mcg vitamine d per dag. Wanneer u 71, hef uw inname tot 20 mcg. Houden aan deze limieten vermindert het risico van misselijkheid en andere mogelijke bijwerkingen.

Intoxicatie preventie

Misselijkheid is een hinderlijk maar meestal onschuldig neveneffect van het nemen van hoge dosissen vitamine D. Meer ernstige aandoeningen veroorzaakt door vitamine D intoxicatie--botverlies, nierstenen en verharding van het hart en de nieren--zijn ook mogelijk. Om te voorkomen dat toxiciteit en potentieel dodelijke gezondheidsproblemen, de Food and Nutrition Raad opgericht een hogere inname niveau voor vitamine D om aan te geven waar de veiligheidszone ligt. De maximaal veilige dosis vanaf de geboorte tot 6 maanden is 25 mcg per dag. Tussen hun zesde en twaalfde maand van het leven tolereren kinderen maximaal 37,5 mcg vitamine d per dag. Van 1 tot 3 jaar oud, kunnen kinderen nemen maar liefst 62,5 mcg van de nutriënt als een kinderarts suppletie adviseert. Vanaf 4 jaar oud, stijgt de limiet tot 75 mcg per dag. Wanneer kinderen 9 jaar oud, gaat het vitamine D inname van het bovenste niveau voor hen maximaal 100 mcg. Het blijft bij die limiet via volwassenheid.

Vermijden van misselijkheid

De vitamine D die je lichaam uit zonlicht maakt veroorzaakt geen bijwerkingen. Symptomen zijn niet gekoppeld aan het eten van voedsel waarin de nutriënt, hetzij. Bijwerkingen optreden wanneer u aanvullen van vitamine D in hoge doses. Als u een normale aanvoer van vitamine D te handhaven, overbodig u voor suppletie en de potentiële misselijkheid. Probeer te besteden 45 minuten--omhoog tot drie uur als uw huid donker--in de zon wekelijks is, Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan. Daarnaast eet voedsel dat de nutriënt bieden. Zalm, haring en andere vette vissen zijn goede natuurlijke bronnen; zo zijn eieren en verrijkte melk. Als uw arts suppletie adviseert, niet meer nemen dan de dosis die ze schrijft.

Andere overwegingen

Neem contact op met uw arts als u misselijk voelt na het innemen van de dosering van de vitamine D die ze voorgeschreven. Niet ontslaan het symptoom. Uw arts wellicht passen uw recept of de oorzaak van uw maag probleem bekijken.


gerelateerde artikelen