Wat Is de RPE-schaal in de oefening?

August 18

Wat Is de RPE-schaal in de oefening?

Inzicht in de RPE is schaal als het hebben van uw eigen intensiteit meter constante terugkoppeling geven over uw trainingsschema. De Borg Rating van waargenomen inspanning schaal geeft u een idee van hoe hard je opleiding bent en of u moet het tempo of langzaam naar beneden een beetje. Na een goede benadering van hoe snel je hart tijdens de oefening klopt is een manier om ervoor te zorgen dat u traint om uw doelen te bereiken.

RPE gedefinieerd

De Borg Rating van Perceived Exertion--RPE--is een beoordelingsschaal variƫrend van zes tot en met 20, dat een indicatie van uw intensiteitsniveau van de training geeft. Een beoordeling van zes middelen u niet oefenen jezelf helemaal niet, terwijl een rating van 20 betekent die u op de maximale inspanning zijn. Dit waargenomen inspanning is gebaseerd op hoe je je voelt dat je lichaam voelt tijdens het trainen. De subjectieve test afhankelijk van lichamelijke gewaarwordingen tijdens het sporten, zoals verhoogde ademhalingstarief, vermoeide spieren en hartslag, en verhoogde zweten.

Kies uw intensiteit

Met behulp van de RPE-schaal op een regelmatige basis helpt u om inzicht in de omvang, het herkennen van uw lichaam tekenen van inspanning, en wijzigen van uw normale training intensiteit. Beoordeling zelf tussen 12 en 14 tijdens de oefening suggereert dat u bij een gematigde intensiteit--enigszins zwaar traint. Zodra u het gevoel dat u traint "enigszins zwaar", kunt u vergroten of verkleinen van uw inspanningen afhankelijk van hoe je je voelt en de intensiteit die u nodig hebt. Tijdens uw workout, als de waargenomen inspanning van uw training uiterst moeilijk is en een 19 op de RPE-schaal, kunt u overwegen naar een gematigde intensiteit bereik vertragen.

RPE en hartslag

De RPE-schaal dient als indicator van uw hartslag. Te vermenigvuldigen met het tarief van uw trainingsvormen 10 sterk correleert met uw werkelijke hartslag weergeeft tijdens de oefening. Als uw RPE is 13, vermenigvuldigen 13 door 10 om 130, daarom uw hartslag is ongeveer 130 beats per minuut. Terwijl RPE een nuttig instrument is voor het inschatten van de hartslag, is het slechts een benadering omdat fysieke conditie en de leeftijd tussen de enthousiasten van de oefening varieert.

Maken het jouwe

Gebruik de RPE-schaal te passen uw intensiteitsniveau en verbeteren van uw eigen workouts. Zich richten op alle aspecten van de oefening om te bepalen uw RPE en vermijden zich te concentreren op uw strakke hamstrings of je pijnlijke biceps. Niet baseren uw inspanningsniveau op wat een andere persoon doet of haar intensiteitsniveau. Joggen op 5 mph mogelijk lastig voor je, wat resulteert in een RPE van 16 of 17, terwijl de persoon op de volgende loopband prestatiestatus gemakkelijk--RPE van 11--8 mph. Een 225-pond bench press voor u kan leiden tot de dezelfde RPE als 135 pond voor iemand anders.


gerelateerde artikelen