Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur en misselijkheid?

August 24

Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur en misselijkheid?

Maagzuur heeft geen invloed op het hart; het is zo genoemd omdat het veroorzaakt een branderig gevoel in de onderborst, alsmede een warm, bittere, zure of zure smaak in de keel en mond dat gevoelens van misselijkheid kan veroorzaken. Brandend maagzuur treedt meestal op na het eten van een grote maaltijd of terwijl liggend net na het eten. Bijkomende symptomen van brandend maagzuur zijn pijn op de borst, moeite met slikken en het gevoel van iets vast in de keel of borst, volgens de FamilyDoctor website. Oorzaken van brandend maagzuur en misselijkheid variëren.

Eetgewoonten

Dieet factoren dragen bij tot maagzuur en misselijkheid. In één keer een grote hoeveelheid voedsel eten, kan de symptomen veroorzaken. Eten kort voor het slapen gaan of liggen na het eten zijn ook factoren. Bepaalde voedingsmiddelen zijn meer kans op brandend maagzuur en misselijkheid veroorzaken. De Cleveland Clinic waarschuwt dat knoflook, uien, chocolade, pepermunt, citrusvruchten, tomaten en voedingsmiddelen op basis van tomaat, vetrijke voedingsmiddelen en kruidig voedsel kunnen veroorzaken of verergeren van brandend maagzuur. Dranken zoals citrus sappen, koolzuurhoudende dranken, alcohol en cafeïnehoudende dranken kunnen ook bijdragen aan afleveringen van maagzuur en misselijkheid.

Levensstijl

Levensstijl gewoonten kunnen worden belast met brandend maagzuur en misselijkheid. Obesitas en lage niveaus van fysieke activiteit kunnen veroorzaken of verhogen van symptomen, volgens de Cleveland Clinic. Roken is ook een kritieke factor, want het ontspant de spieren van de onderste oesofageale sluitspier, waardoor het meer waarschijnlijk dat maagzuur zal splash of in de slokdarm en de keel uitbraken, waardoor maagzuur. Andere levensstijl factoren zijn onder andere het dragen van strak passende kleding, met name rond de taille.

Medische aandoeningen

Verschillende medische aandoeningen kunnen brandend maagzuur en misselijkheid veroorzaken. Meeste zwangere vrouwen ervaren brandend maagzuur en misselijkheid, als gevolg van toegenomen druk op de maag en de verzwakking van de spieren van de esophageal sfincter. Problemen met de galblaas, die een spijsvertering orgaan dat gal geproduceerd in de lever opgeslagen is, kunnen leiden tot brandend maagzuur en misselijkheid. Problemen behoren galstenen en blokkades in de koker van de gal, veroorzaakt symptomen zoals misselijkheid, braken, zuurbranden en pijn in de onderbuik. Aandoeningen zoals de ziekte van de Terugvloeiing gastro-oesofageale en een hiatal hernia kunnen ook leiden tot brandend maagzuur en misselijkheid.


gerelateerde artikelen