Leren van ervaringen die bevordering van fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling van baby's en peuters

November 6

Leren van ervaringen die bevordering van fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling van baby's en peuters

Uw kind maakt gebruik van alle inhoud van zijn omgeving om te begrijpen hoe de wereld werkt. Deze inhoud is in het algemeen objecten die kunnen worden gecategoriseerd door hun zintuiglijke aard. Een milieu dat aan al de zintuigen van uw kind tegemoetkomt zal ontbranden zijn perceptieve vermogens en de capaciteit voor fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling. De ontwikkeling van uw kind met zijn kinderarts, die specifiek aan uw kind adviseren kan bespreken.

Sensorische activiteiten

Van kleutertijd over, zintuiglijke exploratie aids in de fysieke ontwikkeling van de mentale en motorische vaardigheden van uw kind. In het boek "The wetenschapper in de wieg" schrijft de psycholoog Andrew Meltzoff dat baby's worden geboren met een gevoel van menselijke evolutionaire vooruitgang die ze ideeën geeft over hoe de wereld werkt. Geven uw kind vrij regeert met objecten van verschillende texturen, kleuren, geuren en geluiden zal creatieve, cognitieve en fysieke ontwikkeling bevorderen terwijl het wekken van vertrouwen in wat ze al weet.

Sociale relaties

Sociale relaties zijn belangrijk voor de emotionele, gedragsmatige en cognitieve ontwikkeling van baby's en peuters. Door middel van kind-naar-kind en volwassene-naar-kind sociale interacties leren kinderen geleidelijk aan sociale rollen definiëren en identificeren van de behoeften, waarden en opvattingen van anderen. Kind-naar-kind sociale playtime-benadrukt uw kind door hem te bevrijden van de waargenomen volwassen verwachtingen. Omdat kinderen zeer beïnvloedbaar, constateert Metlzoff dat sociale interacties kunnen gemakkelijk veranderen het karakter van uw kind afhankelijk van welke kwaliteiten volwassenen en playmates in hen koesteren.

Verbeelding oefeningen

Waardering van de verbeelding van uw kind helpt haar leren over mensen, plaatsen en dingen die niet een deel van haar dagelijkse leven. Verbeelding is ook een cruciaal instrument in de cognitieve ontwikkeling en in de scheiding van fantasy versus realiteit, verklaart Dr. Jacqueline Woolley van de Children's Research Laboratory. Als het gaat om ontwikkeling van reden in termen van werkelijkheid en fantasie leven, zegt "you want to vinden van een evenwicht te laten kinderen open voor de mogelijkheid, maar ook op de vraag," Woolley.

Lichamelijke ontwikkeling

Baby's zijn zo nieuw aan de wereld dat al hun ervaringen in het algemeen steun in fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling. U kunt tabbladen op de ontwikkeling van uw kind door zijn betrokkenheid bij de objecten in zijn omgeving. Bereiken, grijpen, zitten, duwen en kruipen zijn alle tekenen van ontwikkeling van motor-vaardigheden. Peuters en baby's vereisen lichamelijke activiteiten die ook mentaal uitdagend zijn. Deze combinatie kan leiden tot de ontwikkeling van motorische vaardigheden en probleemoplossende vermogens.


gerelateerde artikelen