Chronische Prostatitis dieet

November 11

Chronische prostatitis is een conditie die gekarakteriseerd wordt door een langdurige of terugkerende ontsteking van uw prostaat, een klier die verantwoordelijk is voor de productie van sperma vloeistoffen. Sommige soorten prostatitis worden veroorzaakt door bacteriële infecties, terwijl anderen geen bekende reden, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center hebben. Dieetveranderingen kunnen u helpen bepalen deze voorwaarde en verminderen prostaat ontsteking.

Zink

Zink is een trace mineraal dat bijdragen kan tot het verminderen van de ontsteking en de uitbreiding van uw prostaat klier, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Huidige onderzoek is echter niet voldoende om te bewijzen dat deze trace minerale chronische prostatitis kan genezen. Neem contact op met uw arts voordat u zink supplementen voor de behandeling van ontsteking van de prostaat. Deze supplementen kunnen afbreuk doen aan het vermogen van uw lichaam te absorberen en gebruiken van koper, een mineraal dat bloedarmoede kan voorkomen. Voedselbronnen van koper zijn peulvruchten, zalm, radijs, avocado's en bieten.

Voedingsvezels

Voedingsmiddelen rijk aan voedingsvezels kunnen bijdragen tot lagere niveaus van cholesterol in je bloedbaan door bindende cholesterol in uw spijsverteringsstelsel. Hoog cholesterolgehalte is gekoppeld aan uitbreiding van uw prostaat en prostaatkanker, volgens Phyllis Balch, auteur van "Prescription for Nutritional Healing." Brood van de hele korrels en granen, bonen, zaden en noten bieden vezel in uw dieet.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn de vetten die je lichaam niet kan produceren, zodat moet u hen uit supplementen of voedingsmiddelen bronnen. Deze vetten kunnen helpen verminderen ontsteking, orgel en weefsel, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Hierbij kan de weefsels van uw prostaat klier; echter hebben onderzoek niet nog is uitgevoerd om te bepalen van de effecten van omega-3 vetzuren op chronische prostatitis. Omega-3 vetzuren worden aangetroffen in vlas olie, walnoten, lijnzaad en zonnebloempitten.

Beperkingen

Vermijd voedingsmiddelen, dranken en drugs die nicotine, alcohol of cafeïne bevatten. Deze chemicaliën ontsteking van de prostaat klier kunnen verhogen, en kunnen bijdragen tot chronische prostatitis, Volgens Balch. Elimineren van producten die geraffineerde meel en suikers, zoals frisdranken, snoep, gebak, ijs en fast-food items bevatten. Verfijnd meel en suikers kunnen ook bijdragen tot de ontsteking van het weefsel.


gerelateerde artikelen