Voet oefeningen voor artritis

March 5

Voet oefeningen voor artritis

Artritis kan meerdere gewrichten beïnvloeden, zoals het lichaam produceert chemicaliën die ontsteking veroorzaken. Ongeveer 90 procent van de mensen met reumatoïde of auto-immune artritis ontwikkelen symptomen van de voet, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen, AAOS. Symptomen lijken over het algemeen in de voorvoeten, tenen, hiel, achterkant van de voet en de enkels. Fysiotherapie oefeningen kunnen helpen verminderen van schade te verminderen van de symptomen in de gewrichten. Een fysiotherapeut of arts moet worden geraadpleegd voordat u begint met voet oefeningen voor artritis.

Oefening voor arch-versterking

Oefeningen versterking van de boog worden aanbevolen door de Vancouver kust gezondheid, of VCH, te rekken en versterken het Metatarsale of gebogen oppervlak onder de voet. Plaats een doek van de grootte van een grote zakdoek op de verdieping en gebruik van de tenen te glijden de doek richting het lichaam terwijl de hiel plat en in de plaats op de vloer. Nadat de doek is verzameld onder de voet, gebruik de tenen te bewegen de doek weer uit in de tegenovergestelde richting. Herhaal vijf tot 10 keer.

Handmatige voet Stretch

Deze stretching oefening rekt handmatig de vingerkootjes, of tenen, en middenvoetsbeentje gewrichten op de boog van het bezinksel. Zittend bereik naar beneden, de vingers gebruiken om te buigen van de tenen reeds mogelijk. Houd deze positie gedurende vijf tot 10 seconden en herhaal. Het wrijven van de boog van de voet met lotion op hetzelfde moment kan ook helpen te verbeteren die zich uitstrekt in het gebied.

Enkel rotaties

De VCH raadt enkel rotaties te rekken en versterken deze gezamenlijke en ook verhoging van de bloedstroom naar de gewrichten in de voet. Zittend in een stoel, verhogen van de voet en draai de voet rechtsom vijf tot 15 keer en linksom vijf tot 15 keer.

Boog van Stretch

Maak de boog stretch, sit-up meteen in een stoel en plaatst een tennisbal onder de boog van de voet. Rol het voorwaartse en achterwaartse terwijl de plaatsing van druk op de bal. Zorg ervoor dat de voet rolt naar voren zodat de tenen op de bal zijn, en vervolgens naar de hielen terugkeren.

Teen Stretch

Deze oefening is gewoon staan op het puntje van de tenen. Staan door een muur of een stoel voor ondersteuning en langzaam stijgen op de toppen van de tenen. Houd deze positie een paar seconden als comfortabel, ontspan en herhaal 10 tot 20 keer.


gerelateerde artikelen