5 things die You Need to Know About een plantaardig dieet

May 15

Plantaardig dieet gedefinieerd

Een plantaardig dieet niet noodzakelijkerwijs dierlijke producten uit te sluiten, maar hierin zeker zeer beperkte hoeveelheden vlees en dierlijke bijproducten, met inbegrip van zuivel en eieren. Alle vegetariërs volgen een dieet op basis van planten, hoewel niet alle individuen die een plantaardig dieet volgen per se vegetarisch zijn. Individuen die af en toe vlees eten in de laatste groep vallen, en ze zijn vaak aangeduid als "flexitarians".

Voeding en diëten op basis van planten

Vleesproducten te beperken of om deze volledig te vermijden zal niet noodzakelijkerwijs leiden tot voedingstekorten. Het is een gemeenschappelijk mythe dat vegetariërs bloedarmoede en een tekort aan andere belangrijke voedingsstoffen zijn. Plantaardige bronnen van eiwit waaronder bonen, linzen en erwten kunnen bieden voldoende ijzer en eiwitten met geen van het vet. Het probleem met dierlijke bronnen van eiwitten is dat dat ze geladen met verzadigd vet, cholesterol en in het geval van conventionele vlees, hormonen en antibiotica.

Gezond hart

Na een plantaardig dieet kan helpen verminderen uw risico op hart-en vaatziekten. In de VS, hart-en vaatziekten is aantal één moordenaar voor beide geslachten en een dieet hoog in verzadigd vet bijdraagt aan hoge cholesterol, die op zijn beurt het risico op hart-en vaatziekten verhoogt. Als u bezorgd over uw cholesterolgehalte bent maar aarzelen om op te geven vlees volledig, nemen meer vegetarische maaltijden in uw week op een geleidelijke basis. Na verloop van tijd proberen te beperken uw verbruik van rood vlees tot slechts eenmaal per week.

V voor verscheidenheid

Een gevarieerde voeding eten is een gezonde manier om te zorgen dat u uw voedingsbehoeften. Interessant, is na een plantaardig dieet een manier om de verscheidenheid van levensmiddelen die u eet. Vele omnivoren vertrouwen op vlees als hun belangrijkste schotel op een bijna dagelijkse basis. Wanneer je vlees uit uw dieet, de hoeveelheid en de verscheidenheid van groenten elimineren consumeren je stijgt dramatisch. Het duurde niet lang, zult u regelmatig nieuwe groenten zoals boerenkool, daikon en Zwitsers snijbiet verbruiken.

Eten zonder vlees

Voor veel mensen, het vinden van invaller vlees is het moeilijkste deel van het volgen van een dieet op basis van planten. Een breed scala aan plantaardige vleesvervangers bestaan. Tofu, seitan en getextureerde plantaardige eiwitten zijn veel opties voor het maken van vlees-gratis maaltijden. De grootste uitdaging bij het gebruik van tofu, is te weten hoe het goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat u uw tofu uitlekken gedurende ten minste 30 minuten. Marineer het vervolgens in uw keuze van saus of kruiden. De toegevoegde smaken en kruiden zijn wat maakt vlees zo aantrekkelijk. U kunt het hetzelfde eindresultaat nabootsen wanneer met behulp van vlees vervangt.


gerelateerde artikelen