Range of Motion strekt zich voor cerebrale parese patiënten

May 22

Range of Motion strekt zich voor cerebrale parese patiënten

Bereik-van-motion of ROM, oefeningen zijn stretching en flexibiliteit oefeningen om gezamenlijke mobiliteit. ROM oefeningen voor cerebrale parese kunnen worden gedaan op uw eigen of als passieve oefeningen dat een andere persoon, zoals een verzorger, een fysiotherapeut of een ouder, op de patiënt presteert. Aangezien passieve oefeningen geen ondersteuning nodig van de patiënt, kunnen deze oefeningen worden uitgevoerd zelfs op baby's geboren met cerebrale parese. Deze oefeningen moeten worden gedaan tweemaal daags minimaal, of meer als u probeert te herwinnen verloren gezamenlijke mobiliteit.

Arm liften

Arm liften werken je schouders in hun hele verspreidingsgebied van beweging door de flexie van de schouder. Arm liften kunnen gebeuren zittende en liggende omlaag, actief of passief. Doe deze oefening actief te zitten, zit rechtop met je armen ontspannen langs je lichaam. Verhogen van één arm recht boven je hoofd zo hoog als je kunt en vervolgens met je andere arm te duwen uw arm verder tot zijn maximale bereik van de beweging. Voor het uitvoeren van deze oefening passief, zitten met je armen ontspannen en iemand anders laten verhogen van je arm boven je, zo ver als je kunt. Herhaal met de andere arm.

Voor het uitvoeren van arm liften liggen, liggen gezicht omhoog met je armen langs je lichaam. Opstaan één arm boven je hoofd of iemand anders uw arm zo ver boven je hoofd tillen mogelijk voor uw bereik van de beweging. Herhaal met de andere arm.

(Zie de referenties 1).

Knie en heup flexoren en extensoren

De knie en heup flexoren en extensoren oefening verhoogt bereik van de beweging in de heupen en knieën. Lig op je rug met je benen recht voor het uitvoeren van deze oefening. Schuif je rechterknie op de vloer naar je billen, zoals u die knie buig. Uitbreiden van uw linkerbeen zo recht als je kunt, duwen de achterkant van uw knie in het oppervlak liggen u op. Been posities schakelen

Als een passieve oefening, laat u iemand houd je enkels terwijl hij of zij knielt of aan uw voeten zit. Verblijf ontspannen als uw mantelzorger op je linker enkel trekt rechtzetten dat been en dia's uw recht voet naar u toe. Dit buigt de rechter heup en knie en breidt de linker heup en de knie. Alternatieve kanten.

Externe Hip rotatie

De externe hip rotatie oefening verhoogt het bereik van de beweging van je heupen te draaien naar buiten. Voor het uitvoeren van deze oefening actief, lig op je rug met je benen recht en laat je benen open vallen je heupen naar buiten openen. Als een passieve oefening, ontspannen als iemand je dijen grijpt en wendingen van je benen naar buiten mogelijk.

Elleboog-extensies

Elleboog extensies hulp aan strek de armen. Betekent de elleboog uit te breiden om de hoek tussen de bovenste en onderste arm. Dit is voornamelijk een passieve oefening, maar indien mogelijk, doe het zelf. Om passief elleboog extensies, ga op je rug liggen met je armen licht gebogen en je armen langs je lichaam rusten. Zoals een verzorger uw bovenste en onderste arm houdt en voorzichtig het rechtzetten van het ontspannen. Blijf doen de oefening totdat de elleboog zo recht mogelijk is. Herhaal met de andere arm.


gerelateerde artikelen