Kunnen bepaalde nutriënten wimpers verlies verhinderen?

October 19

Kunnen bepaalde nutriënten wimpers verlies verhinderen?

Wimpers spelen een belangrijke rol in de gezondheid van uw ogen. Deze fijne haren groeien uit uw oogleden beschermen de ogen tegen vuil en stof, en dienen als een systeem van de waarschuwing als er iets komt te dicht bij uw ogen. Daarnaast dienen zij een decoratieve functie, framing van de ogen en bij te dragen aan uw uiterlijk. Verliezen van je wimpers kunnen alarmerend, maar er zijn voedingsstoffen die u nemen kunt om te voorkomen dit.

Biotine

Hoewel de meeste mensen hebben slechts kleine hoeveelheden Biotine om te voldoen aan hun voedingsbehoeften, volgens «««MayoClinic.com, moet u Biotine vormen van vettige zuren en glucose, die beide gebruik als energie voor je lichaam vinden. Deze voedingsstof metaboliseert ook aminozuren en koolhydraten. Wanneer u een tekort in de Biotine die u nodig hebt ervaart, kan het resulteren in haaruitval, met inbegrip van het verlies van uw wimpers. Uw arts kan aanbevelen Biotine supplementen, maar u kunt ook het wijzigen van uw dieet te eten van voedingsmiddelen met meer biotine. MedlinePlus geeft aan dat u Biotine in voedsel rijk aan de B-vitaminen vinden kunt, met inbegrip van eieren, vis, mager rundvlees, witte en zoete aardappelen, broccoli, peulvruchten, volkoren granen en melk en andere zuivelproducten. De aanbevolen dagelijkse inname van Biotine is 30 mcg per dag voor mannen én vrouwen.

Vitamine Bh

Vitamine Bh, ook bekend als inositol en vitamine B-8, behoort tot de vitamine B-complex. Deze voedingsstof is vereist voor het vormen van cel membranen in je lichaam, evenals het transport van vetten, maar wordt niet beschouwd als een essentieel nutriënt, volgens de website van de bibliotheek van de gezondheid. Het Vital Health Zone-website stelt vast dat een inositol tekort leiden haaruitval tot kan. Hoewel het niet gemeenschappelijk is, kunnen bepaalde groepen mensen vinden op risico, met inbegrip van alcoholisten, mensen die drinken van grote hoeveelheden koffie, die op antibiotica en sommige andere drugs en mensen onder stress. Een inositol tekort kan zich ook voordoen als u hoge bloeddruk hebben. Naast het nemen inositol supplementen, omvatten de levensmiddelen die u eet kan verminderen uw risico op verlies van uw wimpers te verhogen van uw inname van inositol tarwekiemen, biergist, bananen, lever, bruine rijst, Haver vlokken, ongeraffineerd melasse, noten en rozijnen, volgens de vitaminen en gezondheid supplementen gids.

Vitamine C

Om te voorkomen dat uw wimpers vallen, kunt u overwegen meer vitamine C aan uw dieet. De Universiteit van Maryland Medical Center-website stelt vast dat een vitamine C-deficiëntie in haaruitval resulteren kan. Zij beveelt aan nemen van 500 tot 1000 mg vitamine C per dag voor de anti-oxidant eigenschappen voor de behandeling van aandoeningen van de haren. De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap geeft aan dat als u haarverlies tijdens de zwangerschap ondervindt, ter aanvulling van uw dieet met vitamine C is veilig ter bestrijding van de gevolgen ervan. KidsHealth van Nemours meldt dat je een verscheidenheid van voedingsmiddelen om meer vitamine C, met inbegrip van meloen, zoete paprika, kiwi fruit, kool, broccoli, tomaten, aardbeien, en sinaasappelen en andere citrusvruchten kunt eten.


gerelateerde artikelen