CrossFit zwemmen trainingen

July 7

CrossFit zwemmen trainingen

Overzicht

CrossFit is een oefening methode ontwikkeld door voormalig turnster Michael Glassman in 1995. De combinatie van hoge intensiteit aërobe oefening of gewichtheffen richt zich op snelheid en kracht. Onder degenen die een CrossFit-stijl aangenomen was benadering David Salo, een bekende zwemcoach in Zuid-Californië die kampioenen Aaron Peirsol en Amanda Beard begeleid. Hij pionierde het idee van het gebruik van kortere, meer intensieve duik training om te bouwen van kracht en macht in het water. Ronde zwemmers profiteren door afwisselend de snelle en woedende stijl van training met langere, minder-intense stekken. De trainingen worden idealiter uitgevoerd in een 25 m zwembad of in een 50 meter-zwembad instellen voor korte ronden.

Vrije stijl

Freestyle of crawl, is de lijn die de meeste fitness zwemmers gebruiken. De schouders en de rug leveren stroom in het water. Benen meestal trail of Beweeg langzaam in uithoudingsvermogen stekken, maar snel, sterk schoppen is belangrijk in het sprinten, omdat goede lichaamshouding en techniek. Opwarmen met een 400 meter vrije slag. Warming-ups zijn belangrijk voor het losmaken van spieren en het cardiovasculaire systeem primer voor snelle, intense stekken. Langer zwemmen afstanden afgewisseld met snelle sprint dwingen zwemmers explosieve om macht te gebruiken zelfs wanneer ze het gevoel vermoeidheid. Begin met een 500 meter vrije slag sprint all-out voor 50 m. en herhaal vervolgens het patroon, vermindering van elke afstand door 50 m elke keer. De volgende afstand is 450 m, gevolgd door een 50 m sprint. Totdat het patroon u 100 m te bereiken, en eindigen met een laatste 50 m sprint.

Controle van de ademhaling

De ademhaling controle training combineert onderwater zwemmen met afstanden van boven-water. Hebt u problemen of astma ademhaling, neem contact op met een arts voordat die betrokken zijn bij de oefeningen van de controle van elke adem onderwater. Gebruik vinnen als u extra voortstuwing moet. Opwarmen met een 400 m zwemmen, zwemmen sneller elke lengte. Zwemmen zes ronden op het zwembad of 150 m bij matige inspanning. Een lengte of 25 m onder water zwemmen. Het patroon, de vermindering van de lengte van de stekken door 25 m telkens en verhogen snelheid telkens blijven. Tot slot het patroon zwemmen een lengte op sprint snelheid. Vergeet niet om te stoppen met het onderwater gedeelte van de oefening als u zich duizelig of gedesoriënteerd tijdens de training voelt.

Zwemmen met weerstand

Een andere effectieve adem-controle training omvat zwemmen met zowel de vinnen en de hand paddles. Deze gereedschappen verhogen waterdichtheid. Zwemmen snel voor 400 m geamplificeerd het cardiovasculaire systeem. Oudere zwemmers moeten warm up met een langzamere 400 m. Pulling gaat zwemmen met het bovenlichaam alleen, laten de benen langzaam schoppen of gewoon trail achter. Trek voor 600 m, afwisselend ademhaling elke drie lijnen en vervolgens elke vijf lijnen. Blijven de adem-control training door afwisselend schoppen snel voor één ronde en sprinten voor één ronde. Paul Hutinger, een Amerikaanse zwemmen Coaches Association niveau IV-coach, waarschuwt dat een training van hoge intensiteit adem controle gevaarlijk voor mensen met bestaande hoge bloeddruk is. In een artikel van mei 2010 voor "Zwemmer Magazine" gegevens Hutinger de hemorragische beroerte die hij ervaren tijdens het uitvoeren van "geen adempauze" sprints. Raadpleeg altijd een arts voordat die betrokken zijn bij deze soorten trainingen.

Medley lijnen

De medley training maakt gebruik van alle vier fundamentele lijnen: vrije slag, vlinderslag, rugslag en schoolslag. Warming-up met een eenvoudige 600 m helpt u voorbereiden op de eisen van snelle medley sets. Zwemmen steeds lang IM medley ingesteld voor het grootste deel van de training. Een 100 m IM bestaat uit 25 m vlinderslag, rugslag, schoolslag en freestyle, in die volgorde. Begin met een 100 m IM, dan gaat u verder met een 200 m IM bestaande uit 50 meter vlinderslag, 50 m schoolslag, 50 m rugslag en 50 m vrije slag. Eindigen met een 400 m IM bestaande uit 100 m vlinderslag, 100 meter vrije slag, 100 m schoolslag en 100 m rugslag. Medleys test uithoudingsvermogen en techniek. Een zwemmer alleen even effectief is als zijn zwakste beroerte. Vlinder is in het bijzonder een moeilijke slag zwemmen wanneer vermoeidheid sets in.


gerelateerde artikelen