Wat veroorzaakt een branderig gevoel in de linker borst tijdens de oefening tijdelijk?

June 28

Wat veroorzaakt een branderig gevoel in de linker borst tijdens de oefening tijdelijk?

Geen pijn tijdens het sporten kan worden betreffende en ontmoedigen kan, maar pijn in de linker borst angstaanjagend. Het denkproces gaat automatisch naar het hart. Het is altijd belangrijk na een aflevering van pijn op de borst hebben het hart geëvalueerd. Wanneer de resultaten terug dat er geen hartinfarct of hartaanval komen is, is het tijd om te kijken naar de structuren die in dat gebied van het lichaam dat brandende pijn kan veroorzaken. Het hart, longen, gastro-intestinale systeem en de ribbenkast kunnen allemaal bijdragen aan de brandende pijn tijdens het sporten.

Hart

Een reden dat het hart pijn veroorzaakt kunnen angina pectoris. Angina pectoris is pijn van het hart. Dit treedt meestal op tijdens inspanning of tijden van emotionele stress. Meestal is een druk, knijpen of benauwdheid, maar kan ook voelt branden. Deze pijn is direct onder het borstbeen of gewoon om links van het borstbeen. Een gebrek aan bloed of zuurstof wordt beschouwd als verantwoordelijk voor de pijn of ongemak. Deze pijn reageert meestal met verwijdering van de inspanning of stress.

Long

De longen kunnen veroorzaken een diffuus of zeer geconcentreerde pijn, die toeneemt met de meer uitademen en inademen die wordt gedaan. Brandende pijn kan worden veroorzaakt door vocht in de longen, ontsteking van het borstvlies rondom de longen of een combinatie van beide. Als slechts een gedeelte van de Long wordt beïnvloed, is er niet altijd een merkbaar verlies van longfunctie. Een spontane ineenstorting van een deel van de longen kan optreden en veroorzaken pijn op de borst.

Gastro-intestinale

Oesofageale spasmen of gastro-intestinale reflux kan pijn veroorzaken dat strekt zich uit in de borst. Uitoefening kan gastro-intestinale reflux vanwege de verandering van de bloedtoevoer naar de spieren die worden gebruikt tijdens het sporten, waardoor de maag langzamer leeg te verhogen. Deze pijn zal oplossen wanneer de oefening is gestopt, de bloedtoevoer is teruggekeerd naar normaal, en de maag leegt. Oesofageale spasmen zijn een andere oorzaak van pijn en zijn geassocieerd met stress. Het lichaam ziet soms oefening als stress.

Rib Cage

De ribbenkast bestaat uit spieren, pezen, zenuwen, ribben, borstbeen en de borstwervels. Ontsteking van de kruising van de ribben en het borstbeen kan linker borstpijn die zal branden veroorzaken. Het kan worden verergerd door oefening vanwege de toename van het gebruik van deze structuren als de koers van de verhogingen van de adem. Een verstuiking of de spanning van de spieren of pezen van de ribbenkast kunnen brandende pijn die wordt verergerd veroorzaken bij gebruik.


gerelateerde artikelen