Hoe werkt benzoylperoxide op Acne?

July 28

Hoe werkt benzoylperoxide op Acne?

Acne vlekken kunnen worden gevuld met olie, bacteriën en dode huidcellen--daarom acne behandelingen moeten spoelen en/of drogen van deze inhoud. Een dergelijke behandeling is benzoylperoxide, oftewel een over-the-counter medicatie die beschikbaar is voor de behandeling van acne breakouts. Wanneer toegepast op een acne smet, werkt benzoylperoxide ter vermindering van de porie van inhoud, waardoor duidelijkere huid.

Functie

Benzoylperoxide fungeert als een antiseptisch middel wanneer toegepast op de huid. Omdat p. acnes bacteriën in en op de huid leven kunnen, werkt benzoylperoxide ter vermindering van de hoeveelheid bacteriën, volgens Acne.com. Benzoylperoxide voert ook twee extra functies: de eerste is oxidatie. Dit betekent dat wanneer toegepast op de huid, benzoyl peroxyde werkt om te injecteren van lucht in de porie, volgens The Acne Resource Center Online. Dit lost het materiaal binnen de porie, bij het verwijderen van de "stekker" van bacteriën, vuil en olie. De tweede functie is om op te treden als een anti-inflammatoire, vermindering van de roodheid en pijn die gepaard kan gaan met een acne-laesie.

Typen

Als een acne behandeling product is benzoylperoxide beschikbaar in vele vormen. Deze omvatten zeep, lotion, crème, gel, vloeibaar, pad en schuim, volgens de Mayo Clinic. Het type van benzoylperoxide behandeling die u gebruiken kan worden bepaald door uw acne laesies. Bijvoorbeeld, als u gevoelig voor breakouts overal in je gezicht, wellicht een wassen meer geschikt. Als u alleen kleine gevallen van acne laesies ondervindt, kunnen een plek crème of gel ideaal.

Concentraties

Benzoylperoxide wordt zijn over-the-counter vormen verkocht in stappen van 2,5, 5 en 10 procent, volgens Acne.com. Hoe hoger het cijfer gebruikt, het meer irritatie is de toepassing van benzoylperoxide dreigt te worden veroorzaakt. Met behulp van een hoger percentage wordt niet noodzakelijkerwijs verhoogd succes, maar--2,5 procent concentraties zijn vaak net zo effectief als 10 procent concentraties.

Effecten

Met verdere toepassingen, kan benzoylperoxide helpen verminderen acne laesies, met inbegrip van whiteheads, mee-eters en puistjes. Benzoylperoxide geneest niet, echter, acne. In plaats daarvan, het behandelt de acne en vermindert de hoeveelheid bacteriën. Als u gebruikend de benzoylperoxide ophouden, de acne-veroorzakende bacteriën kunnen terugkeren naar uw huid en uw acne kan opnieuw verschijnen.

Waarschuwing

Benzoylperoxide gebruikt om acne te behandelen wordt geassocieerd met sommige bijwerkingen, volgens Medline Plus. Het gaat hierbij om droogheid, irritatie en tintelingen. Deze symptomen moeten niet meer na gebruik voor verscheidene dagen in een rij. Echter, als u meer ernstige symptomen, zoals branden, blaarvorming, jeuk, irritatie of roodheid ondervindt, moet u ophouden gebruikend de benzoylperoxide.


gerelateerde artikelen