Wat zijn de oorzaken van piepende ademhaling bij zuigelingen?

June 5

Overzicht

Hoewel pasgeborenen niet meestal gevoelig zijn voor piepende ademhaling, volgens Lurie Children's Hospital, is eerst piepende ademhaling vrij gemeenschappelijk is tussen de leeftijd van 2 en 5 maanden. Dat lijkt op een fluitje, piepende ademhaling hoort meestal wanneer een kind is, en is een symptoom van vele jeugd ziekten en voorwaarden. Inzicht in de meest voorkomende oorzaken van piepende ademhaling bij zuigelingen kunnen helpen ouders bepalen welke opties van de behandeling en preventie.

Bronchiolitis en RSV

Bronchiolitis is een gemeenschappelijk virale infectie veroorzaakt door de het respiratoir syncytieel virus of RSV. Omdat de zuigeling airways natuurlijk klein zijn, is de infectie kan gemakkelijk de luchtweg te zwellen en de ademhaling bemoeilijken. Naast piepende ademhaling bij het uitademen, zijn andere symptomen snelle ademhaling, een hoesten en koorts. Ondersteunende zorg kan bieden verlichting van de symptomen, terwijl de ziekte de cursus loopt.

Vroege astma

Astma is een aandoening die zorgt ervoor dat de luchtwegen te zwellen, draai en grote hoeveelheden slijm produceren. Piepende ademhaling is een van de verschillende symptomen die op astma in een jong kind duiden. Andere symptomen omvatten snelle ademhaling, veelvuldig hoesten dat zich na de activiteit en een familiegeschiedenis van allergieën, astma of eczeem voordoet.

Helaas, diagnose van zuigelingen is moeilijk omdat Long functionerende tests vereisen een niveau van samenwerking dat is uitdagend voor kinderen onder de leeftijd van 5 jaar. Volgens Lurie Children's Hospital, "terugkerende episoden van piepende ademhaling is gedefinieerd door het nationale astma onderwijs en preventie programma Expert Panel als meer dan drie afleveringen van piepende ademhaling in het afgelopen jaar die meer dan één dag duurde en beïnvloed slaap." Artsen behandelen meestal piepende ademhaling strekking astma met astma medicijnen. Ouders moeten er rekening mee dat hun baby niet astma hoeft gewoon omdat astma medicijnen helpen verlichten van de ademhaling moeilijk. Veel kinderen die last hebben van baby piepende ademhaling "groeien eruit", en ontwikkelen geen astma.

Baby Reflux

Baby gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, treedt op wanneer de maagzuren uitbraken in de maag als gevolg van een zwakke of defecte klep tussen de maag en de slokdarm. Volgens «««AskDrSears.com, symptomen van zuigeling GERD vaak colicky of prikkelbaar gedrag, frequente spit-up of braken en onverklaarbare periodes van piepende of astma-achtige symptomen.

Minder vaak voorkomende oorzaken

Terwijl astma, reflux en RSV de meest voorkomende verklaringen voor de piepende zuigeling zijn, zijn er ook een paar minder waarschijnlijk boosdoeners. Piepende ademhaling komt vaker voor bij premature zuigelingen met extreem kleine airways. Piepende ademhaling kan ook optreden wanneer een kind een vreemd voorwerp of een stukje voedsel in de longen inhaleert. Cystic fibrose veroorzaakt ook piepende ademhaling, volgens KidsHealth, hoewel andere symptomen, zoals vertraging van de groei, zijn ook aanwezig.


gerelateerde artikelen