Wat zijn goede bronnen van eiwit & koolhydraten?

September 20

Wat zijn goede bronnen van eiwit & koolhydraten?

Als je serieus over uw gezondheid bent, weet je dat het begint met een gezond dieet. Voor de meeste Amerikanen betekent dat een evenwichtige voeding van koolhydraten, vetten en eiwitten. Het ontwerpen van een hart-gezond dieet is echt niet zo moeilijk. Er zijn honderden van kwalitatief goede eiwitten en koolhydraten die uw risico voor hart-en vaatziekten minimaliseren kunnen zonder waardoor je honger of het gevoel dat je hebt jezelf beroofd van u bent uw favoriete voedsel. Het begint allemaal met een plan.

Eiwitten

Eiwitten zijn onderverdeeld in complete en incomplete eiwitten. Complete eiwitten bevatten een hoog percentage van de negen essentiële aminozuren vereist door het lichaam spieren, huid, hormonen en organen op te bouwen. Bijna alle dierlijke producten, vlees, pluimvee en vis, inclusief zijn goede bronnen van complete eiwitten en tussen de 15 en 40 procent van de benodigde aminozuren bevatten. Onvolledige eiwitten bevatten minder aminozuren. Plantaardige bronnen zoals bonen, linzen, erwten en groene bladgroenten zijn goede bronnen van eiwit en bevatten tussen 3 en 10 procent van de benodigde aminozuren. Want er niet zoiets als de perfecte voeding is, is eet een evenwichtige voeding de beste manier om ervoor te zorgen dat u krijgt het eiwit dat je lichaam nodig heeft.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn voedingsmiddelen die worden afgebroken in glucose en zijn een van de beste bronnen van het lichaam van brandstof. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala van levensmiddelen zoals brood, melk, aardappelen, spaghetti en maïs. Koolhydraten zijn gecategoriseerd in eenvoudige en complexe koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten bestaan uit van eenvoudige suikers: fruit suiker (fructose), druif suiker (glucose) en tabel suiker (sacharose). Complexe koolhydraten zijn samengesteld uit drie of meer typen van eenvoudige koolhydraten. Goede bronnen van complexe koolhydraten zijn volkoren granen, bonen, bruine rijst en deegwaren. Een uitgebalanceerd dieet bevat voedsel van eenvoudige en complexe koolhydraten. Bent u diabetische of bezorgd over uw bloedsuikerspiegel, zal eten van aanzienlijke hoeveelheden van complexe koolhydraten helpen te houden van uw bloedsuiker van stekelige, of stijgt boven het optimale niveau.

De USDA voedselpiramide

Voor velen is het kiezen van de beste eiwitten en koolhydraten verwarrend kan zijn. Een goede plek om te beginnen is door te klikken op de link naar de USDA voedselpiramide in verwijzingen. De USDA voedselpiramide werd herontworpen in 1992 tot het gemakkelijker maken voor consumenten om te begrijpen welke soorten voedsel ze moeten opnemen in hun dieet. De voedselpiramide bestaat uit zes hoofdgebieden: granen, groenten, fruit, melk, vlees en bonen en oliën. Door te klikken op de korrels en categorieën vlees en bonen, krijg je grote ideeën voor menu-items. Goede bronnen van koolhydraten zijn volkoren producten zoals havermout, hele maïsmeel en bruine rijst. Goede eiwitbronnen zijn mager deelstukken van rundvlees, kip, Turkije en verschillende soorten bonen zoals linzen en lima bonen.


gerelateerde artikelen