Het Effect van voeding en hormonen op het skelet

December 19

Het Effect van voeding en hormonen op het skelet

Uw dieet invloed op zowel uw hormonale niveaus evenals uw skelet, en uw hormonale niveaus van invloed zijn op uw skelet als goed. Voor een optimale gezondheid moeten alle drie op hun best. Gelukkig kunt u dit bereiken door dieet en opleiding. Raadpleeg uw arts vóór het begin van een dieet of oefening programma.

Effecten van dieet op hormonale niveaus

Het duidelijkste effect van uw dieet op uw hormonale profiel is het effect een vetarm dieet heeft op testosteron niveaus, of een dieet die laag in omega-3 en omega-6 vetzuren heeft op testosteron niveaus. Tekortkomingen in ofwel gebied kunnen uw productie van testosteron te verminderen, die kan een negatief effect op je stofwisseling ook hebben veroorzaken. Testosteron is de primaire anabole, of spier-gebouw hormoon, zal een afname van de uw testosteron niveaus veroorzaken niet alleen uw vermogen om te bouwen spier te verlagen, maar uw vermogen om te handhaven spier zal ook afnemen. U kunt deze vetten van visoliën, vlas, noten en zaden.

Effecten van dieet op het skelet

Uw skelet bestaat voornamelijk uit mineralen; een dieet dat laag in essentiële mineralen zal verzwakken het skelet. De twee primaire mineralen gevonden in botten zijn calcium en fosfor. Terwijl het is zeldzaam voor iedereen om te ervaren een tekort van fosfor, zijn calcium tekortkomingen helaas voorkomende en gemakkelijke te vermijden. Voedsel, zoals kelp en lommerrijke Groenen, zijn rijk aan calcium, en deze calcium is gemakkelijk te absorberen. Fosfor is gemeenschappelijk, niet alleen omdat het een primaire mineraal gebruikt voor bemesting in de Verenigde Staten, maar ook omdat het vaak in eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals meest dierlijke producten gevonden wordt.

Effecten van hormonen op het skelet

Allermeest naar de effecten van hormonen op het skelet optreden wanneer u groeit, vooral menselijk groeihormoon, die rechtstreeks van invloed op de groei en ontwikkeling van alle beenderen. Een overmaat van dit hormoon, meestal veroorzaakt door een stoornis in de hypofyse heet acromegaly, waar de hypofyse blijft afscheiden van hoge niveaus van groeihormoon lang voorbij het punt waar dit proces moet stoppen, wat resulteert in gemarkeerd verminking, als de botten blijven groeien. Een andere vorm van hormonen genoemd mineralocorticoids hebben een direct effect op uw skelet, zoals ze bepalen de uitscheiding van mineralen, met inbegrip van fosfor en calcium.

Opleiding effecten

De manier om je hormonaal profiel optimaliseren is niet alleen via de voeding, maar weerstand opleiding zo goed. Naast uw vermogen om uw skelet met zware weerstand opleiding, kunt u uw endocriene systeem om meer testosteron, maar alleen als u hard met korte rustperioden traint stimuleren. Dit neemt praktijk en consistentie, evenals goede techniek. Maar ervan uitgaande dat u krijgt voldoende essentiële vetzuren in uw voeding, kunt u een duidelijke reactie in testosteron productie ondergeschikt zijn aan zware weerstand opleiding bereikt.


gerelateerde artikelen