Zwangere vrouwen kunnen eten Caesar salades?

February 17

Caesar salade bevat romaine sla, vinaigrette van knoflook, Parmezaanse kaas, croutons en ei. Traditioneel het ei gebruikt in Caesar dressing dat ofwel coddled is--licht gekookt-- of rauw. Zwangere vrouwen, die aanzienlijk kwetsbaarder voor de gevolgen van door voedsel overgedragen ziekten zijn, moeten over het algemeen rauw of onvoldoende verhit ei Vermijd vanwege het risico van salmonella. Echter worden de meeste commercieel beschikbare Caesar dressings gemaakt met gekookt of gepasteuriseerde eieren, waardoor ze veilig voor zwangere vrouwen.

Traditioneel recept

De Caesar salade is ontstaan in de Tijiuana, Mexico, waar de Italiaanse chef-kok Caesar Muscardini naar verluidt het gebruik van pionier coddled ei in slasaus. Muscardini de oorspronkelijke dressing recept aangedrongen op een rauw ei, gecombineerd met een knoflook-vinaigrette gemaakt met Worcestershire saus en citroensap. De afgewerkte salade snel faam voor zijn kenmerkende aroma, maar onvoldoende verhit of nonpasteurized ei in het klassieke recept draagt het risico van salmonellabesmetting.

Risico op salmonella

Sarah Schenker, een geregistreerde diëtist, notities dat rauw en onvoldoende verhit eieren sporen van salmonella bevatten kunnen. Schenker schrijft dat salmonella zal niet direct de baby besmetten, maar leiden symptomen bij de moeder tot kan, met inbegrip van ernstige braken, diarree, abdominale krampen, uitdroging en hoge koorts. Deze symptomen kunnen leiden tot een miskraam of premature Arbeid.

Overwegingen

Zwangere vrouwen kunnen eten Caesar salades?

De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap waarschuwt niet expliciet tegen de consumptie van Caesar salade tijdens de zwangerschap. De organisatie meldt dat bijna alle restaurants gebruiken gepasteuriseerde eieren, die zijn behandeld om te elimineren van schadelijke bacteriën, in recepten aangedrongen rauw ei. In feite, hebben sommige rechtsgebieden, met inbegrip van Californië, verboden het gebruik van rauw ei in restaurants, wat betekent dat de meeste Caesar salades in restaurants zijn veilig voor zwangere vrouwen om te eten.

Preventie

Zwangere vrouwen kunnen eten Caesar salades?

Voor het bestellen van een Caesar salade in een restaurant, vraag als de vestiging rauw ei gebruikt. Zwangere vrouwen moeten voorkomen dat alle zelfgemaakte salades van Caesar, tenzij het recept is ei-vrij of gebruikt een gepasteuriseerde eiproducten. Aanstaande moeders additionjally voorkomen alle andere voedingsmiddelen gemaakt met rauw ei dat moeten, met inbegrip van zelfgemaakte mayonaise, mousse en ijs.


gerelateerde artikelen