Allergie voor rode kleurstof in dranken

December 16

Allergie voor rode kleurstof in dranken

Rode kleurstof is een additief voor levensmiddelen die allergiesymptomen in sommige kinderen en volwassenen veroorzaakt. Rode kleurstof wordt hoofdzakelijk gevonden in voorverpakte levensmiddelen, vooral snoepjes, vruchten snacks, ontbijtgranen en gom. Een intolerantie voor rode kleurstof kan maak je hyperactieve, zenuwachtig of gastro-intestinale problemen veroorzaken. Allergische symptomen kunnen variƫren van milde tot ernstige en meestal omvatten piepende ademhaling, hoesten, netelroos, huiduitslag, zwelling en runny neus. Raadpleeg een allergist als u denkt u dat een intolerantie of allergie voor rode kleurstof.

Vermijden

Volgens de voedselallergie en Anaphylaxis netwerk is"strikte vermijden van het voedsel allergie-veroorzakende de enige manier om te voorkomen dat een allergische reactie." Voedseletiketten zorgvuldig onderzoeken. Rode kleurstof wordt soms aangeduid als zodanig, maar het kan ook worden weergegeven als kunstmatige kleuren. Snoep en traktaties zoals gummy beren, lollies en ijs kunnen bevatten rode kleurstof. Kleurstof kan ook opduiken in de plaatsen die u niet gewoonlijk, zulke zoals in kaas, crackers of brood denken zou. Sommige vloeibare medicijnen bevatten rode kleurstof. Hebt u een acute allergie voor rode kleurstof, kunt u om te voorkomen dat sommige shampoo's en lotions.

Symptomen

Symptomen van een allergische reactie kunnen worden weergegeven binnen een paar minuten of enkele uren na het eten of drinken van rode kleurstof. Allergische symptomen huiduitslag, netelroos, tintelend gevoel of jeuk in de mond. Soms, gastro-intestinale problemen, zoals braken, diarree of abdominale krampen optreden. In zeldzame gevallen, kan een levensbedreigende aandoening, de zogenaamde anaphyalxis ontwikkelen. Deze noodtoestand ademhaling kan remmen en onmiddellijk medische hulp vereist.

Prevalentie

Kleurstoffen worden toegevoegd aan steeds meer voedingsmiddelen en dranken. Ondanks de zorgen van sommige, meldt fabrikanten aan ons voedsel van jaarlijks ongeveer 15 miljoen lbs. van synthetische kleurstoffen toevoegen David Freeman op CBS News.com. "Per capita consumptie van kleurstoffen vijfvoudige is gestegen sinds 1955, mede dankzij de verspreiding van felgekleurde granen, vruchtendranken en snoepjes," Freeman wordt toegevoegd.

Allergische reactie

Een allergische reactie betreft twee belangrijkste aspecten van het immuunsysteem. De eerste is het antilichaam van de allergie immunoglobulin E riep, en de andere is de mast-cel, die van histamine slaat. Zoals histamine probeert te wissen van uw systeem van het allergeen, kan het leiden tot zwelling van de lippen of tong, een loopneus en jeukende ogen. Uw arts kan aanbevelen over-the-counter of recept medicijnen te gebruiken in geval u inslikken rode kleurstof.


gerelateerde artikelen