Hoe te stoppen met een 18-maand-oude van bijten

November 5

Hoe te stoppen met een 18-maand-oude van bijten

Kleuters bijten met weinig waarschuwing uit frustratie, boosheid, of gewoon om te zien de reactie veroorzaakt. Terwijl een 18-maand-oude kind bijten als een vorm van expressie of leren over de wereld zien kan, zet de gewoonte ouders in pijnlijk posities. Jonge kinderen begrijp niet de traditionele vormen van straf, maar de bijtende behoeften om te stoppen met snel om te voorkomen dat het toebrengen van pijn op andere kinderen en potentieel krijgen getrapt van dagopvang. Consistentie in het tegenhouden van het bijten is sleutel voor jonge kinderen.

Stap 1

Document alle bijtende incidenten met uw peuter. Noteer waar het kind was, wat er gaande was, die werd gebeten, tijd van dag, wie anders rond was en wat leidde tot het incident. Zoek naar patronen. Bijvoorbeeld, bijten sommige kleuters op kinderdagverblijf terwijl anderen bijten dan ze moe zijn.

Stap 2

Let op tekenen van frustratie of andere triggers die vaak leiden tot uw kind om te bijten. Help uw kind omgaan met de situatie door stimuleren haar om die gevoelens te uiten of te voorzien in de behoeften die zijn niet gehaald. Bijvoorbeeld, als uw peuter bijt zodra ze moe of hongerig, geef haar een kans om te rusten of een snack voordat ze bijt.

Stap 3

Oefen het gebruik van woorden om gevoelens te uiten zelfs wanneer uw kind is inhoud en niet waarschijnlijk om te bijten. Dit helpt hem express zelf wanneer hij gefrustreerd voelt. Help hem woorden uit te drukken van lichamelijke behoeften zoals voedsel, rust en comfort te vinden.

Stap 4

Waarschuw eventuele andere zorgverleners over uw peuter de neiging om te bijten. Laat hen weten hoe de situatie omgaan en wat te zoeken om aan te geven van bijten kunnen optreden. Werken met de zorgverleners zodat uw kind bijten consistent wordt behandeld.

Stap 5

Stap in onmiddellijk als uw peuter een ander kind bijt. Het verplaatsen van de kinderen die uit elkaar zijn om te voorkomen dat een tweede beet. De neiging om het kind die de beet ontvangen zodat haar verwondingen zijn niet ernstig.

Stap 6

Wenden tot uw 18-maand-oude en vertel hem dat bijten is niet leuk. Erop wijzen dat het andere kind pijn en huilen vanwege de beet.

Stap 7

Uw kind wordt omgeleid naar een andere rustige activiteit de situatie om kalm te blijven.

Tips

  • Vermijd schreeuwen of overdreven krijgen opwinden over de gebeurtenis, waardoor beide kinderen te worden gespannen of boos. De stress en spanning kunnen leiden tot meer bijten.

gerelateerde artikelen