Yoghurt als Snack voor het slapen gaan voor slapeloosheid

April 2

Yoghurt als Snack voor het slapen gaan voor slapeloosheid

Niet in staat om in slaap vallen en blijven in slaap is kortweg slapeloosheid. Symptomen zijn wakker tijdens de nacht, unrested gevoel in de ochtend, vermoeidheid, prikkelbaarheid, depressie, angst, moeite met concentreren, hoofdpijn en problemen met de spijsvertering. U kunt effectief behandelen van occasionele slapeloosheid thuis met dieet en ecologische veranderingen, met inbegrip van het eten van yoghurt voor het slapen. Waarschuw uw arts als u lijdt aan chronische slapeloosheid omdat u wellicht medicatie om de aandoening te behandelen.

Tryptofaan

Tryptofaan is een aminozuur dat je lichaam gebruikt voor de productie van serotonine en melatonine, die allebei chemicaliën in de hersenen betrokken bij inducerende slaperigheid en ontspanning. Eten van voedingsmiddelen die tryptofaan, zoals yoghurt bevatten, vergemakkelijkt het proces. Melk is ook een goede bron van tryptofaan rapporten, terwijl mensen vaak warme melk als snack voor het slapen gaan consumeren, yoghurt is makkelijker te verteren, AskDrSears.com, waardoor het een betere keuze, voordat u naar bed gaat. Bovendien, kan mensen met lactose-intolerantie hebben ook slapeloosheid kunnen consumeren yoghurt zonder symptomen ervaren omdat de vele variëteiten bevatten minder lactose.

Het kiezen van yoghurt

Niet alle yoghurt bieden dezelfde voordelen slaap, dus worden kieskeurig belangrijk is bij het eten van yoghurt als snack voor het slapen gaan. Vermijd versies die hoog in suiker, omdat ze met de bloedsuikerspiegel interfereren, waardoor een piek die de tryptofaan in de yoghurt neutraliseren kan, volgens AskDrSears.com. Kijk voor de opties die zijn van nature een lage suiker of yoghurt te kopen en te combineren met natuurlijk gezoete voedingsmiddelen, zoals fruit. Daarnaast kan een eiwitrijke maaltijd te dicht om te slapen gaan je hersenen wakker, dus kijk voor yoghurt die niet een enorme hoeveelheid bevatten.

Het combineren van yoghurt met andere voedingsmiddelen

De beste manier om te profiteren van de voordelen van tryptofaan is te combineren van complexe koolhydraten met eiwitten, een nutriënt dat yoghurt bevat. Wanneer u koolhydraten aan yoghurt toevoegt, kan het uw lichaam duidelijk van andere aminozuren uit je bloed, waardoor tryptofaan tot je hersenen sneller en efficiënter. Bovenaan uw yoghurt met muesli of lijnzaad of eten met een stukje volkoren brood, een paar hele korrels crackers of een kommetje havermout.

Overwegingen

Te dicht bij het eten van een grote maaltijd zal voor het slapen gaan waarschijnlijk maken u ongemakkelijk, waardoor het moeilijk in slaap te vallen. Beperk uw inname yoghurt voor een portie, die meestal de helft aan één container, afhankelijk van de grootte is. Lees etiketten en gebruik meten gebruiksvoorwerpen u kunt gebruiken bij het eten van een passend bedrag. Yoghurt bevat probiotica, gezonde bacteriën die ondersteuning bieden voor spijsvertering gezondheid, dus het eten voor het slapengaan kan u helpen slapen en gastro-intestinale symptomen die u als gevolg van slapeloosheid lijden kunt te verminderen.


gerelateerde artikelen