Hamstrings Vs. Quads

March 25

Hamstrings Vs. Quads

Uw bovenbenen bestaan uit twee tegengestelde spiergroepen--hamstrings en beenstrekkers, of "quads." Samen ze verplaatsen uw knie- en heupgewrichten en stabiliseren van uw knie; maar uw hamstrings neigen te zijn zwakker dan uw quads. Sterkte oefeningen voor uw hamstrings kunnen verbeteren uw sterkte hamstring en lager uw risico van verwonding.

Anatomie en functie

De musculus biceps femoris, semitendinosus en semimembranosus spieren make-up van uw hamstrings en bevinden zich op de achterkant van je dij. Uw voorste bovenbeenspieren, of quads, zijn de rectus femoris, de musculus vastus medialis, de musculus vastus intermedius en de musculus vastus lateralis. Uw hamstrings uitbreiden van uw heup en buig of flex uw knie, overwegende dat uw quads flex uw heup en uitbreiden van je knie. Beide spiergroepen stabiliseren uw knie, vooral tijdens gewicht dragende activiteiten.

Sterkte onevenwichtigheden

De normale hamstring, quadriceps kracht verhouding is tussen de 50 en 80 procent, met 100 procent wordt van gelijke sterkte, volgens een artikel van 2001 "Dagboek van Athletic Training". Dit betekent dat de hamstrings zijn meestal zwakker dan uw quads. De kracht in evenwicht uw hamstrings en de quads is deels te wijten aan uw quads wordt groter en gebruikte vaker tijdens dagelijkse activiteiten. Een studie van 2005 aan de Universiteit van Ibadan gevonden dat vrouwen hebben lagere hamstrings en quadriceps kracht ratio's ten opzichte van mannen. Bovendien kunnen vrouwelijke atleten hebben een nog lagere hamstring, quadriceps verhouding vergeleken met ongetrainde vrouwelijke atleten vanwege de dominante quads. Leeftijd lijkt geen invloed op uw hamstrings, quadriceps verhouding; in plaats daarvan vermindert de kracht even in beide spiergroepen met veroudering.

Risico van verwonding

Een kracht in evenwicht uw hamstrings en de quads verhoogt het risico van verwondingen, zoals spier stammen en de verstuikingen van de gewrichtsbanden. Dit geldt met name voor vrouwen, die tot zes keer meer kans om te lijden van een knie-blessure in vergelijking met mannen, volgens een artikel van 2001 "Dagboek van Athletic Training". Als u een uw quads uit te breiden uw knie contract, bijvoorbeeld fungeren uw hamstrings als de antagonist om controle van de beweging en stabiliseren van uw knie. Als uw hamstrings zwak zijn, is de samentrekking van uw quads en knie extensie mogelijk te krachtig, waardoor schade aan uw gewrichten, spieren en ligamenten. Zwakke spieren ook vermoeidheid sneller en dus kunnen leiden tot grotere sterkte onevenwichtigheden en verdere schade.

Oefeningen

Gerichte oefeningen helpen verhogen de sterkte van uw hamstrings en verbeteren van uw hamstring-naar-quadriceps kracht ratio, vermindering van uw risico van verwonding. Hamstring oefeningen omvatten verzette knie krullen, bruggen, heup extensie en de Noordse hamstring krul. De Noordse hamstring krul uitvoeren geknield op beide van je knieën met iemand houden je enkels. Langzaam lager uw romp richting de vloer met behulp van uw hamstrings. Stability oefeningen--zoals single-leg evenwicht, single-leg squats en lunges--zijn ook belangrijk in de verbetering van de coördinatie tussen uw hamstrings en de quads.


gerelateerde artikelen