Vruchten & groenten die veilig zijn te eten met GERD Reflux

March 29

Vruchten & groenten die veilig zijn te eten met GERD Reflux

Citrusvruchten, vezelige groenten, kruidig voedsel, oliën, vetten, zuivelproducten, chocolade, thee, koffie en een heleboel andere eten en drinken alle producten hebben het potentieel om de negatieve invloed hebben op mensen met gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD. Zelfs een kleine hoeveelheid één trigger voedsel eten kan stimuleren brandend maagzuur of reflux, dus het is belangrijk om te beseffen van gezonde voedingsmiddelen, die meestal geen compromissen van het spijsverteringsstelsel.

Trigger voedsel

Vruchten & groenten die veilig zijn te eten met GERD Reflux

GERD is een meer ernstige vorm van GER of gastro-oesofageale reflux, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Wanneer de onderste oesofageale sluitspier, een ring van spier die als een beveiligingsbarrière tussen de maag en slokdarm fungeert, ontspant of een opening creëert, kan de slokdarm opnieuw invoeren door een terugvoer van maagzuur en voedsel. Bepaalde trigger voedingsmiddelen, zoals citrusvruchten, geroomde groenten en vezelige groenten zoals broccoli, bloemkool en kool, hebben meer kans om te ontspannen van de spieren van de LES en reflux veroorzaken.

Veilige fruit

Vruchten & groenten die veilig zijn te eten met GERD Reflux

Vanwege hun hoge zuurgehalte zijn citrusvruchten zoals sinaasappelen, citroenen, limoenen en grapefruits niet ideaal voor de meeste mensen met GERD. Andere zeer zure vruchten, zoals ananas, kunnen ook reflux symptomen verergeren. Maar de meeste noncitrus vruchten zijn veilig om te eten en niet kunnen compliceren de voorwaarde. Jackson Siegelbaum gastro-enterologie kliniek van Pennsylvania raadt aan dat GERD patiënten eten van appels, bananen, bessen, meloenen en steenfruit, zoals perziken en pruimen proberen.

Veilige groenten

De pediatrisch/Adolescent gastro-oesofageale Reflux vereniging merkt op dat "Cassy voedingsmiddelen" en met name mijngashoudende groenten het potentieel hebben om reflux of zuurbranden ernstiger voor veel patiënten, vooral kinderen en jonge volwassenen. De vereniging stelt het vermijden van groenten zoals raapjes, spruitjes en boerenkool; in plaats daarvan kies groenten zoals ijsberg of romaine sla, zoete paprika, aardappelen, aubergine, squash, erwtjes en selderij.

Lage Calorie voedsel

Een andere kwestie die de ernst van GERD verhogen kan is obesitas. Om die reden, moeten GERD patiënten proberen te handhaven van een gezond gewicht of afvallen, indien nodig. De kliniek stelt voor het kiezen van gezond, caloriearm groenten en fruit als een vanzelfsprekende stap om te helpen bereiken gewichtsverlies en verminderen weerslag van reflux. Vervangen van vet, calorierijke snacks en maaltijden met alternatieven die functie "veilige" groenten en fruit, zoals een vruchten salade medley, fruit Kebab met magere yoghurt dip of vers gesneden groenten met een lichte dip of salade dressing.

Overwegingen

Zelfs als GERD patiënten maken een dieet dat volledig uit 'veilig' voedingsmiddelen bestaat en het vermijden van alle terugvloeiing triggers, is er geen garantie dat de toestand zal verbeteren. Naast het vormen van een redelijke dieet, moeten patiënten onthouden liggen na de maaltijd, het dragen van strakke kleding, roken en eten zeer grote maaltijden.


gerelateerde artikelen