Wat zijn de bijwerkingen van ijzer pillen?

May 8

Wat zijn de bijwerkingen van ijzer pillen?

Artsen voorschrijven ijzersupplementen voor de preventie en behandeling van ijzergebreksanemie bloedarmoede. Er zijn drie soorten over-the-counter ijzersupplementen in tabletvorm: Fergon (ferruous-gluconaat), Ferro-vervolgen (Ferro-fumaraat) en Feosol (ferro-sulfaat). Elk bevat verschillende hoeveelheden ijzer. Ijzer kan produceren verschillende bijwerkingen in het lichaam, en patiënten moeten bespreken deze met een professionele gezondheidszorg.

Constipatie

Een veelvoorkomende bijwerking die zich in individuen op ijzer voordoen kunnen is constipatie. Volgens de "Drug Wegwijzer," ervaring meer dan 10 procent van individuen constipatie terwijl op ijzer medicatie. Patiënten moeten drink veel vocht en verkrijgen van een voldoende hoeveelheid vezels in het dieet. Ook moeten patiënten regelmatig oefenen en eten evenwichtige maaltijden. Als de verstopping persistent is of verergert, patiënten moeten het advies inwinnen van een professionele gezondheidszorg die kan aanbevelen iets om te helpen.

Gastro-intestinale irritatie

Gastro-intestinale irritatie is ook gemeenschappelijk in gebruikers van ijzersupplementen. Buik kramp of maagpijn kan optreden; beide optreden in meer dan 10 procent van de patiënten. Als patiënten deze effecten ondervindt, moet zij de ijzer tabletten met maaltijden. Dit zal gewoonlijk deze ongewenste bijwerkingen te verlichten.

Misselijkheid en braken

Meer dan 10 procent van de gebruikers kunnen misselijkheid en braken optreden. Deze effecten verdwijnen doorgaans wanneer ijzer met een maaltijd in plaats van op een lege maag wordt gegeven. Patiënten kunnen ook proberen kauwgom of zuigen op hard candy te verlichten van de bijwerkingen. Echter, als deze bijwerkingen verergeren of vergezeld gaan van koorts, patiënten moeten medische hulp inroepen zo spoedig mogelijk.

Verduistering van ontlasting en Urine

De "Drug wegwijzer" staten die meer dan 10 procent van de patiënten met behulp van ijzer supplementen beleeft verdonkering van ontlasting. De ontlasting kan verschijnen zwart of donker groen; Dit is een normale bijwerking bij het nemen van ijzer, en is niet schadelijk. De urine kan ook donkerder in ongeveer 5 procent van de personen. Dit effect is ook onschadelijk. De ontlasting en urine keert terug naar normale zodra de medicatie wordt gestopt.


gerelateerde artikelen