Baby met ernstige hoesten & koude symptomen

February 24

Baby met ernstige hoesten & koude symptomen

Ouders doen alles wat ze kunnen om hun baby te beschermen, maar virale en bacteriële infecties nog steeds kunnen vinden hun weg naar de longen van uw baby. De gewone verkoudheid, kinkhoest en respiratoir syncytieel virus, bekend als de RSV, kunnen een zware hoest veroorzaken. De hoest zal erger worden 's nachts omdat slijm in je baby's keel tijdens het slapen uitmondt en de hoest reflex activeert. Altijd met uw arts te raadplegen wanneer uw kind ziek is.

Identificatie

Uw baby kan een zware hoest hebben vanwege de verkoudheid, die leiden hem tot kan hebben een loopneus of verstopte neus, niezen, waterige ogen, een low-grade koorts en een droge hoest. Als uw baby's hoest wordt veroorzaakt door pertussis, ook bekend als de kinkhoest, zullen de symptomen in eerste instantie de verkoudheid nabootsen. Binnen twee weken, zal je baby wel een droge en irriterende hoest, dat maakt het moeilijk voor hem om zijn adem te vangen. Hoesten spreuken zal eindigen in een gierend geluid of uw kind kan overgeven. Sommige baby's doen niet maken de gierend geluid, maar in plaats daarvan voor lucht zullen hijgen en kan stoppen met ademhalen voor een paar seconden. RSV, een besmettelijke virale ziekte die tot ernstige gezondheidsproblemen voor jonge kinderen leiden kan, zal het nabootsen van de gewone verkoudheid, maar piepende ademhaling en een verminderde eetlust ook aanwezig kunnen zijn.

Oorzaak

Rhinovirus is de meest voorkomende oorzaak van verkoudheid. De bacterie bordetella pertussis veroorzaakt kinkhoest. Zoals de naam al impliceert, een virus worden veroorzaakt RSV, waardoor vaak bronchiolitis en pneumonie voor zuigelingen. De gewone verkoudheid, kinkhoest en RSV zijn al besmettelijk en worden verspreid door respiratoire druppeltjes in de lucht die in iemands mond of neus eindigen. Als deze respiratoire druppels land op objecten die later in contact met de mond of de neus van uw baby komen, kan de baby vangen de ziekte.

Behandeling

Aangezien de gewone verkoudheid en RSV virussen, duidelijk ze meestal op hun eigen binnen een paar weken. Houd uw baby comfortabel door hem veel te drinken, versoepeling van de congestie met nasale zoute druppels en verwijderen van bovenmatig slijm uit de neus van uw baby met een spuit van de lamp rubber. Plaats een cool-mist luchtbevochtiger in uw baby's kamer. Zet uw badkamer in een stoomkamer meerdere malen per dag door te draaien van de douche op de heetste instelling en sluiten van de badkamerdeur. Zitten in de stoom met je baby voor 10 tot 15 minuten, met name voordat je baby naar bed gaat. Prop het hoofd van je baby wieg één tot twee duim ter vermindering van post nasale drainage in de keel. Kinkhoest met antibiotica te behandelen. Als uw baby is hoesten tot het punt dat hij blauwe draait of ademhaling problemen verkeert, medische hulp inroepen noodsituaties.

Preventie

De gewone verkoudheid en RSV zijn zeer moeilijk te vermijden, omdat er geen vaccin. Bijna iedereen krijgt RSV door leeftijd 2, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Baby's met een hoog risico, zoals preemies of zuigelingen met hart- en long problemen, krijgt een maandelijks schot van palivizumab om te voorkomen dat RSV. Kinderen krijgen een vaccinatie om kinkhoest te voorkomen dat als onderdeel van de OTAP inentingen.


gerelateerde artikelen