Wat zijn de voordelen van rode wijn voor hoge bloeddruk?

February 14

Wat zijn de voordelen van rode wijn voor hoge bloeddruk?

Hoge bloeddruk of hypertensie, is een toestand waarin de kracht van bloed tegen de wanden van de slagader te hoog. Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan uiteindelijk leiden tot hartfalen. Naast de medicijnen van de bloeddruk en veranderingen in levensstijl wellicht rode wijn een passende aanvulling op het verbeteren van je bloeddruk. Vóór het drinken van rode wijn, raadpleegt u uw arts om ervoor te zorgen dat de alcohol in rode wijn doet geen afbreuk aan de effecten van uw medicatie.

Verbetering van HDL

Drinken rode wijn regelmatig kan verhogen uw HDL, of high-density lipoproteïne, stelt de American Heart Association. HDL is de "goede" cholesterol dat plaques verwijdert uit uw aderen, en dus verlaging van de bloeddruk. Het effect van de verhoging van HDL is van de alcohol in de rode wijn. Na verloop van tijd, kan deze kleine toename van HDL verminderen het risico op hart-en vaatziekten.

Voorkomen van bloedstolsels

Een bijkomend voordeel van het drinken van rode wijn is dat het kan verminderen van bloedstolsels, stelt de American Heart Association. Bloedstolsels formulier wanneer bloedplaatjes klomp samen in het bloed. Buitensporige bloedstolsel-vorming in de slagaders kan verergeren plaques en verhoging van de bloeddruk. Resveratrol is een polyfenol gevonden in rode wijn die kan hebben anti-stolling eigenschappen, dus vermindering van uw risico voor het ontwikkelen van een bloedstolsel en leidt tot een positief effect op de bloeddruk.

Stress Relief

Een portie van rode wijn in de nacht kunt u helpen ontspannen en verlichten van stress, omdat het vertraagt activiteit in het zenuwstelsel. Stress kan de bloeddruk verhogen en uw risico voor hart-en vaatziekten verhogen. U moet echter niet beginnen drinken van rode wijn te verlagen van uw bloeddruk of voor spanningshulp, als u niet reeds alcohol drinken. Men moeten niet meer dan twee glazen per dag consumeren, en vrouwen Beperk alcoholinname tot één drank per dag.


gerelateerde artikelen