Is teveel vitamine D veroorzaken Eye spiertrekkingen?

March 10

Is teveel vitamine D veroorzaken Eye spiertrekkingen?

Veel mensen ervaren een occasionele ooglid kramp, een spierspasmen in de musculus levator spier die verhoogt en verlaagt uw ooglid. Deze aandoening kan optreden om een aantal redenen, maar het hoeft niet een bekende verbinding met een hoge inname van vitamine D, een nutriënt nodig voor lichaamsfuncties en sterkte van de botten. Begrip oog spiertrekkingen en de gevolgen van teveel vitamine D kunt u uw klachten te bespreken met uw arts.

Aanbevolen inname

De gemiddelde volwassene vereist tussen 600 en 800 internationale eenheden, of IUs, van vitamine D voor goede functie. Een klein aantal voedingsmiddelen bevatten vitamine D, zoals zalm, dat 447 IUs voorziet in een 3-oz. portie, en verrijkte melk, waarin ongeveer 115 IUs per kopje. Andere voedselbronnen omvatten tonijn, rundvlees lever en eieren.

Zon blootstelling ook kan u voorzien van vitamine D. Uw huid nodig heeft om te voldoen aan direct zonlicht gedurende een periode van bijvoorbeeld 5 tot 30 minuten ten minste tweemaal per week. Houd echter in gedachten dat directe blootstelling verhoogt uw risico op huidkanker. Als zodanig, kan uw arts aanbevelen dat u supplementen nemen als u niet genoeg vitamine D door middel van uw dieet consumeren.

Toxiciteitseffecten

Hebt u een hoge inname van vitamine D, heb je een risico voor giftige niveaus. Gemiddeld, hoeft u niet een hoger dan 4000 IUs vitamine D-inname per dag. Boven dit bedrag kan leiden tot symptomen van toxiciteit die veranderingen in het hartritme, verkalking van het weefsel en schade aan uw hart, de bloedvaten en de nieren omvatten kunnen.

Oorzaken

Hoewel hoge niveaus van vitamine D niet leiden oog spiertrekkingen tot, kunnen andere factoren verhogen uw risico voor spasmen. Stress, slecht slapen gewoonten en cafeïne consumptie kan bijvoorbeeld resulteren in schokbewegingen. Een kramp kan ook weergegeven als u droge ogen of andere oog-omstandigheden die leiden irritatie van de oppervlakte tot. Lage niveaus van magnesium kan ook spiertrekkingen.

Overwegingen

Een kramp ooglid vereist geen medische behandeling tenzij het duurt langer dan drie weken of als u pijn met de kramp ervaren. Ook, als de kramp betrekking heeft op andere gebieden van uw gezicht of uw ooglid te sluiten volledig veroorzaakt, medische hulp inroepen.

Als u vermoedt dat u hoge bloedspiegels van vitamine D, bespreken uw zorgen en problemen met uw arts, die uw bloed te controleren uw niveaus en adviseren op basis van de resultaten van het lab en een lichamelijk onderzoek de nodige behandeling kan testen.


gerelateerde artikelen