Hoe herwinnen toespraak na een beroerte

March 6

Een beroerte is een slopende aanval die lijkt van de hersenen, maar kan invloed hebben op het hele lichaam. Een beroerte kan worden veroorzaakt door een klonter of een bloeding in een bloedvat in de hersenen, en wanneer de bloedtoevoer wordt afgesneden, ernstige schade wordt toegebracht aan de hersenen. Een beroerte kan leiden tot fysieke problemen, zoals het onvermogen te lopen, het houden van objecten en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Een beroerte kan invloed hebben op cognitie, en zelfs de mogelijkheid om te spreken en communiceren. Afasie is de term gebruikt om verlies van spraak- en communicatieve vaardigheden, en gemeenschappelijke na een beroerte. Er zijn manieren om te helpen herwinnen toespraak na een beroerte, en leren opnieuw te communiceren.

Stap 1

Weet dat de toespraak kan plotseling terugkeren. Het is mogelijk voor toespraak plotseling terugkomen op haar eigen, zelfs zonder behandeling. Dit gebeurt meestal na een kleine beroerte of een transient ischemic attack (TIA), een mini beroerte genoemd. Als spraak gaat snel terugkomen, het gebeurt vaak binnen enkele dagen. Voor meer ernstige lijnen en aanzienlijke schade, is lijn revalidatie nodig om te helpen toespraak terug.

Stap 2

Start de revalidatie van de beroerte. Revalidatie van de beroerte kan helpen beroerte overlevenden leren te herwinnen vaardigheden verloren door schade tijdens de slag. Revalidatie van de beroerte kan bevatten fysiotherapie en ergotherapie te helpen herinneren aan de hersenen hoe dagelijkse activiteiten om opnieuw te doen, zoals aankleden en het houden van een vork. Revalidatie van de beroerte kan ook logopedie bevatten.

Stap 3

Werken met een logopedist. Logopedie kan doeltreffend voor beroerte-patiƫnten met afasie zijn. Spraak therapie zal leren dat hoe te gebruiken en het verbeteren van de vaardigheden van de toespraak die u nog hebt, terwijl u werkt te herwinnen verloren toespraak vaardigheden.

Stap 4

Stok mee. Weet dat het lang voor afasie duren kan te verbeteren na een beroerte. blijven werken hard, het bijwonen van logopedie bezoeken, en het beoefenen van uw spreekvaardigheid regelmatig met vrienden en familie thuis. Verwacht niet dat toespraak om terug te keren na een paar weken van de behandeling---geduldig. Herstellende is van een beroerte is moeilijk en het kost veel geduld en motivatie. Je hebt te houden met therapie en overtuig uzelf dat je harde werk afwerpen vruchten zullen--- en de gave van de toespraak is goed met een waarde van elk van uw inspanningen.

Stap 5

Wees realistisch over uw herstel. Terwijl sommige mensen kleine schade aan de hersenen hebben en afasie mild is, anderen hebben meer ernstige schade en kunnen niet ooit volledig herstellen van hun lijn. Weet wat je tegen, en Stel realistische doelen met uw logopedist voor dingen die je wilt bereiken.

Stap 6

Word lid van een club of therapie groep. Groepstherapie is een geweldige kans voor u om uw spreken en communicatie vaardigheden te oefenen, en met andere mensen die ook bent herstellende van een beroerte. Niet alleen zal uw toespraak vaardigheden verbeteren met de praktijk, maar het is geruststellend om te praten met andere overlevenden van de lijn te kampen met afasie.

Waarschuwingen

  • Begrijp dat u mei niet zitten kundig voor volledig het herwinnen van uw toespraak na een beroerte.

Tips

  • Familieleden moeten ondersteunen van het slachtoffer van een beroerte, en leren spreken langzaam, eenvoudig en duidelijk zodat ze beter kunnen worden begrepen.

gerelateerde artikelen