How to Prevent gebarsten handen

July 30

How to Prevent gebarsten handen

De bovenste laag van je huid bevat natuurlijke oliën die gehydrateerd, soepel en gezond houden. Wanneer de huid is beroofd van deze natuurlijke oliën, wordt het schilferige, droge en gebarsten. Droge, gebarsten handen zijn een veelvoorkomend probleem in de wintermaanden wanneer de lucht is koud en luchtvochtigheid is laag, maar u kunt gebarsten handen ontwikkelen op elk moment van het jaar. Met een paar eenvoudige wijzigingen in uw dagelijkse routine, kunt u voorkomen dat droogte die tot scheuren leidt.

Stap 1

Gebruik warm water in plaats van warm water te wassen van uw handen, douche of Baden. Warm water put de natuurlijke oliën van de huid en kan leiden tot droge en kraken.

Stap 2

Kies een mild, hidratatie van zeep voor handen wassen. Harde zeep kunnen de huid droog en leiden tot barsten.

Stap 3

Draag handschoenen wanneer u taken uitvoeren die vereisen dat u uw handen in water te houden voor een langere periode of wanneer het weer koud en winderig is. Afwassen, schoonmaak- en soortgelijke activiteiten kunnen de huid droog, en koude wind kan ook leiden tot uw huid te droog en schrale.

Stap 4

Dep je handen droog nadat u wassen. Zachte klopte is minder kans op uitdrogen en irriteren de huid dan het wrijven met een handdoek.

Stap 5

Was uw handen met water en zeep in plaats van met behulp van alcohol-based hand sanitizer, die kan het drogen van de handen. Als u hand sanitizer gebruiken moet, kiest u een waarin een vochtinbrengende crème.

Stap 6

Houden van de huid moisturizer beschikbaar en gebruik het nadat u uw handen wassen en desgewenst aan uw huid gehydrateerd te houden. Dikke moisturizers geschikt voor de droge huid.

Stap 7

Verhogen van de luchtvochtigheid in uw huis. Als uw droge huid ernstig is of als je een droge huid op andere gebieden van uw lichaam hebt, gebruik een luchtbevochtiger in uw huis. Een draagbare luchtbevochtiger kan verhogen het vocht in de lucht en hydrateren uw huid.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg uw arts als uw droge huid niet op home behandeling droge reageert, gebarsten huid is soms een symptoom van een andere aandoening, zoals psoriasis of eczeem. Raadpleeg een arts als tekenen van infectie--zoals roodheid, warmte of drainage--in de buurt van een barst in je huid ontwikkelen.

Tips

  • Crèmes en lotions ter vermindering van ontsteking en jeuk kunnen irriteren droge, gebarsten huid, volgens de Universiteit van Iowa ziekenhuizen en klinieken. Als deze producten uw huid om te branden en jeuk veroorzaken, Vermijd het gebruik van hen.

gerelateerde artikelen