Hoe te leren uw kind dikkere huid hebben

August 8

Hoe te leren uw kind dikkere huid hebben

Opgroeien, is voorzien van onvermijdelijke teleurstellingen en mislukkingen. En terwijl sommige kinderen via life's put-downs zonder veel kennisgeving varen, anderen overgevoelig en ingetrokken. Als uw kinderen in de laatstgenoemde categorie valt, kan een beetje taaiheid onderwijs helpen vertragen van de emotionele achtbaan. Het goede voorbeeld geven, en binnenkort zal uw kind volgen. Mededogen, nederigheid en een zin eigenwaarde toestaan dat een kwetsbaar kind te ongemakkelijk tegenslagen overwinnen.

Bevorderen van de eigenwaarde en nederigheid

Stap 1

Compliment uw kind op zijn sterke punten en zorg ervoor om bericht te nemen toen hij trots je zijn prestaties toont.

Stap 2

Focus op familiewaarden Wanneer disciplinering. Altijd beginnen door te zeggen eerst een goede eigenschap, dan vertel hem welk gedrag veranderende behoeften. Versterken van kwaliteiten zoals respect, zorgzame, mededogen en nederigheid.

Stap 3

Help uw kind begrijpen dat de negatieve feedback van anderen vaak een onderliggende oorzaak heeft. Praten over die mogelijkheden ter bevordering van een bewustwording van andermans gedrag. Zachtjes erop wijzen dat andermans gevoelens even belangrijk als zijn eigen zijn.

Stap 4

Leiden door bijvoorbeeld te stimuleren uw kind gevoel van eigenwaarde. Tentoonstelling zelfvertrouwen in alles wat je doen. Kom thuis van het werk stralend over uw nieuwe promotie of snijden uit tijd voor hobby's die u interesseren.

Leren van passende reacties

Stap 1

Praktijk coping tools voor uw kind om te gebruiken als hij wordt gepest op school. Leiden hem te herkennen van andermans acties en daar gepast op reageren. Dit type rollenspel helpt wanneer split-second comebacks nodig zijn.

Stap 2

Aandachtig luisteren wanneer uw kind naar je toe komt met een sociale kwestie. Altijd valideren zijn gevoelens eerst, dan hem leren reacties die wijzen op zijn eigen eigenwaarde.

Stap 3

Zorg ervoor dat uw kind weet dat hij altijd uit de buurt van een ongemakkelijke situatie kan lopen. Als hij met een passend antwoord hapert, is draaien en weglopen soms de beste optie.

Waarschuwingen

  • Ernstige pesten, in tegenstelling tot de kindertijd plagen, kan ernstige gevolgen hebben. Als u voor de veiligheid van uw kind vreest, onmiddellijk contact op met de school personeel.

Tips

  • Voor een kind die extreem passief is, kan stimuleren van zijn zelfvertrouwen verlangen upping zijn fysieke mogelijkheden. Inschrijven voor hem een naschoolse sportprogramma dat hij toont interesse in. Of, beter nog, oefenen met hem door te kiezen voor een fysieke activiteit die u beiden genieten.
  • Als rollenspel backfires, neem een pauze voor een tijdje. Het doel is om uw kind zelfvertrouwen vergroten, maken hem niet onveiliger.

gerelateerde artikelen