Tekenen & symptomen van ernstige allergie voor stof

October 7

Tekenen & symptomen van ernstige allergie voor stof

Indoor stof bevat kleine deeltjes van haar, huid, pollen, schimmel en vezels, samen met microscopisch kleine huisstofmijt, die leiden een allergische reactie bij sommige mensen, tot wanneer ze in de deeltjes en mijten ademen. Pogingen te reinigen van uw huis om te verwijderen het stof vaak leidt tot een verslechtering van de allergiesymptomen, zoals meer stof is ademde tijdens het reinigingsproces. Symptomen van een ernstige stof-allergie zijn jeuk, nasale problemen, verstoorde slaap en astma.

Jeuk

Blootstelling aan een allergeen, zoals stof, veroorzaakt vaak jeuk waar het stof kwam in contact met je lichaam. Jeuk in je ogen ontwikkelt na schoppen stof tijdens activiteiten, zoals schoonmaak of wandelen door een zelden gebruikte of vuile ruimte, zoals een schuur of Zolder. Inademen van stof zorgt ervoor dat je neus, het dak van uw mond en keel te jeuken en kan ertoe leiden dat u het gevoel alsof u een scratchy keel hebt. Kinderen met allergie voor stof of huisstofmijten vaak wrijven of krabben omhoog op hun neus, volgens de Mayo Clinic.

Nasale problemen

Blootstelling aan lucht stof irriteert en verhit je neus, problemen met je neus. Frequente periodes van niezen is een gemeenschappelijk symptoom van stof allergieën. Loopneus, post nasale infuus en een voortdurende omhoog gevuld of verstopte neus zijn ook symptomen van ernstige stof allergieën. Zwelling en druk in uw neus en wangen als gevolg van ontsteking in je neus en de sinussen is een ander symptoom van ernstige stof allergieën.

Verstoord slaap

Bepaalde slaapproblemen zijn symptomen van allergie voor stof of huisstofmijten die bewonen van uw linnengoed en bed. Moeite met ademhalen en veelvuldig hoesten aanvallen veroorzaakt door stof allergieën maakt het moeilijk in slaap te vallen. Hoesten, kortademigheid en piepende ademhaling veroorzaken ook frequent awakenings tijdens de nacht. Zwelling of donkere kringen onder je ogen als je wakker bent een ander symptoom stof allergieën, als gevolg van langdurige blootstelling terwijl u in bed.

Astma

Mensen met stof allergieën en astma ervaren vaak astma symptomen als gevolg van blootstelling aan stof, meldt de Amerikaanse Universiteit van allergieastma en immunologie. Stof is een gemeenschappelijke oorzaak van astma symptomen, met inbegrip van piepende ademhaling en hoesten, evenals krapte op je borstspieren en kortademigheid. Veelvuldige blootstelling aan huisstofmijt is een veelvoorkomende oorzaak van astma symptomen bij kinderen. Huisstofmijten leven in elk huis, met name in beddengoed en tapijt waar kinderen vaak spelen. Beweging, zoals rollen rond in het tapijt, veroorzaakt de mijten en hun afval te worden vanuit de lucht, waardoor kinderen om hen in te ademen en astma symptomen ontwikkelen. Ernstige stof of stof mijt allergie kan ook leiden tot een astma-aanval, die is levensbedreigend zonder medicijnen en medische interventie.


gerelateerde artikelen