Hoge Calcium & albumine

August 18

Hoge Calcium & albumine

Hoge calcium in het bloed is ook bekend als hypercalciëmie. Calcium is een belangrijke elektrolyt of minerale in rekening gebracht, voor veel processen in het lichaam, met name zenuwen en spieren weefsels functie. Albumine is een eiwit dat helpt bij het voeren van calcium in het bloed. Het niveau moeten samen met de calcium niveau worden gemeten om te bepalen hoeveel calcium is beschikbaar voor de rest van de cellen. Hoge bloed calcium kan leiden tot problemen voor de cellen en leiden tot vermoeidheid, zwakte, constipatie, misselijkheid, bot pijn, depressie en verwarring.

Calcium in het bloed

Calcium bestaat in twee staten in het bloed--gebonden en vrij. Aangezien calcium een positieve lading draagt, bindt het aan de negatieve ladingen van eiwitten in het bloed. De negatieve ladingen op albumine zijn de primaire sites die calcium binden. De rest van het calcium is vrij in de vloeibare component van bloed. De maatregel van de gebonden en vrij calcium is samen het totale calcium. Het gratis calcium niet gebonden aan albumine is het belangrijk calcium niveau, omdat deze calcium beschikbaar voor processen zoals zenuw transmissie en spier contractie is. Hoge calcium in het bloed kan dus verwijzen naar een hoge totale calcium of hoge vrij calcium.

Meting

Veel laboratoria melden de totale calcium, hoewel de gratis of geïoniseerd calcium, meestal op speciaal verzoek kan worden gemeten. Echter aangezien calcium gretig aan albumine gebonden, kunt u de hoeveelheid vrij calcium berekenen als de totale calcium en albumine niveaus zijn bekend. Meer in het bijzonder, zal elke 1 g/dL daling van albumine 0,8 mg/dL in gemeten serum calcium afnemen. Dus, 0.8 moet worden toegevoegd aan het gemeten calcium een gecorrigeerde calcium-waarde op te halen.

Hypercalciëmie

De meest voorkomende oorzaken van hoge bloed calcium zijn verschillend voor mild zieke mensen in een ambulante instelling versus zieker mensen in het ziekenhuis. Wanneer mensen naar een poliklinische kantoor met hoge bloed calcium komen, wordt het vaakst veroorzaakt door hyperparathyroïdie. In deze voorwaarde, de bijschildklier klieren in de hals zijn overactief en de beenderen vrij calcium in het bloed, de nieren te behouden van calcium uit urine en darm te verhogen de absorptie van calcium uit de darm te veroorzaken. In een ziekenhuis is kanker de meest voorkomende oorzaak van hoge bloed calcium. Symptomen van hoge calcium zijn zwakte, apathie, constipatie, misselijkheid en andere problemen.

Diagnose en behandeling

De symptomen van hoge calcium en een abnormale albumine zijn niet specifiek voor een ziekte, zodat de diagnose een nauwgezette proces betreft. Een gedetailleerde medische voorgeschiedenis, met inbegrip van symptomen, familiegeschiedenis, gewoonten, zoals roken en vergoeding medicijnen gebruikt bijdraagt tot het beperken van de mogelijkheden. Dit wordt gevolgd door een fysiek examen. Problemen zoals wijzigingen gespierde reflexen kunnen in hypercalciëmie aanwezig zijn. Meer definitieve diagnose is vastgesteld door laboratoriumonderzoek van het bloed, die hoog calcium onthullen kan en hoge of, waarschijnlijker lage, albumine niveaus. Afhankelijk van deze bevindingen, andere labtesten, kan zoals voor het hormoon van de bijschildklier, of imaging om te zoeken naar een tumor, worden uitgevoerd. De behandeling van hypercalciëmie bestaat over het algemeen IV vloeistof administratie en diuretica verhogen de urineproductie, evenals het aanpakken van de onderliggende aandoening. Lage albumine zelf is meestal niet behandeld tenzij extreme, op welk punt intraveneuze albumine mag worden verleend, maar die benadering is controversieel.


gerelateerde artikelen