Het dieet van de Inuit

September 21

Het dieet van de Inuit

De Inuit zijn een inheemse groep van mensen die in de arctische gebieden van de wereld wonen. Traditioneel, bestaat hun dieet uitsluitend uit wat er beschikbaar in hun directe omgeving was. Dit en andere jager-verzamelaars diëten van belang vandaag als mensen zijn proberen om te begrijpen meer over de verschillende voedingsmiddelen die de mens kunnen zijn geëvolueerd om te eten in een poging om te beteugelen van de opkomst van degeneratieve ziekten en obesitas.

Traditionele Inuit dieet

Een traditionele Inuit dieet bestaat bijna volledig uit eiwitten en vetten. Deze inheemse mensen zijn niet in staat om te groeien gewassen op de bevroren toendra; ze bestaan op wilde vis en wild. Terwijl sommige voorstanders van de low-carb dieet hebben gewezen op de Inuit zo voor gezonde mensen die veel koolhydraten niet consumeren, is het belangrijk om te overwegen het grote beeld. In de oktober 2004 nummer van "Discovery Magazine", legt schrijver Patricia Gadsby uit dat van de Inuit instanties het proces van gluconeogenese, waarin het lichaam vet en eiwit in bruikbare glucose verandert meer grip hebben aangepast. De Inuit hebben grotere levers, kuit en een grotere hoeveelheid urine dan de gemiddelde mens, waarmee hun organen voor het verwerken van de bijproducten van hun dieet.

Eiwitten en vetten

Het vlees dat Inuit eten is vette vlees van wilde dieren. De Inuit en anderen van de jager-verzamelaars neiging om te eten van niet meer dan 40 procent eiwit. Teveel eiwitten de lever kan stress tot slechte gezondheid of overlijden, volgens evolutionaire voedingsdeskundige Loren Cordain in "Discover Magazine." Ongeveer 50 procent van de calorieën van de Inuit zijn afgeleid van vet. Het voedingsprofiel van het vet dat deze dieren geven is aanzienlijk verschilt van die van de boerderij-opgeheven dieren die worden verbruikt door de gemiddelde Amerikaan, echter. Wild levende zoogdieren en koud water vissen zijn rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en omega-3 vetzuren. Dit kan gedeeltelijk zijn goed voor de gezondheid die de Inuit genieten op dit dieet.

Vitaminen en mineralen

De Inuit verbruiken veel delen van de dieren jagen ze op, met inbegrip van het beenmerg, hersenen en orgaanvlees. Dit zijn een geconcentreerde bron van vitamine A, diverse B-vitamines en ijzer. Zij bieden ook voldoende vitamine C om ze te houden van het lijden van een deficiëntie. Kelp, een zee plantaardige, is ook onderdeel van het dieet van de Inuit, en het biedt aanzienlijke hoeveelheden van calcium, magnesium, ijzer, folaat en andere micronutriënten. Als gevolg van hun traditionele dieet, worden de Inuit beschermd tegen vele ziekten. In September 2003 "Cancer Epidemiology, Biomarkers & preventie" merken de onderzoekers dat de Inuits lijken te worden beschermd tegen prostaatkanker, waarschijnlijk als een functie van hun dieet.

Bezorgdheid

Naarmate de bevolking Inuit meer blootstelling aan mainstream cultuur, veranderd hun dieet. Westerse voedingsmiddelen die suiker, geraffineerde granen en transvetten bevatten zijn nu onderdeel van veel Inuit Volksgeschiedenis dieet. Zelfs 15 jaar geleden, had de Inuit Zwaarlijvigheid tarieven rivaliserende die van mainstream Amerikanen, volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift April 1996 "Menselijke biologie." Degenen die aan een traditionele dieet vasthouden zijn niet vrij van gezondheidsrisico's, echter, omdat hun traditionele voedingsmiddelen nu met een scala aan industriële verontreinigende stoffen besmet zijn, met inbegrip van polychloorbifenylen--volksmond bekend als PCB's--polygechloreerde camphenes en organische, die is afgeleid van pesticiden. Deze en andere chemische verontreinigende stoffen zijn al begin te tonen van een nadelig effect op de gezondheid van de de Inuits, volgens een artikel gepubliceerd in de maart 2000 "Environmental Health Perspectives."


gerelateerde artikelen