Voedingswaarde van hele groenten vs. een Smoothie

July 15

Voedingswaarde van hele groenten vs. een Smoothie

Groenten eten in hun natuurlijke staat is niet altijd de handigste manier om uw voedingsstoffen, en afhankelijk van ze zijn bereid, zij kunnen gebrek aan smaak. Smoothies zijn een handige en smakelijk manier om voedingsstoffen uit een verscheidenheid van groenten. U kunt bovendien vruchten, eiwit en smaakstoffen toevoegen en uw eigen nutriënt-dichte smoothie maken. In veel gevallen, kan de voedingswaarde van een smoothie vergelijkbaar zijn met die van de hele groente.

Verse, bevroren en ingeblikte groenten

Met verse groenten handig is niet altijd mogelijk en kan raden u te wenden tot hun tegenhangers bevroren of ingeblikt. Een artikel van de 2007 gepubliceerd in het "Journal van de wetenschap van voedsel en landbouw" legt uit dat de verwerking van groenten voor het inblikken of invriezen leiden bepaalde nutriënten tot kan te degraderen. Vitamine C is lopen een bijzonder risico voor daling met verwerking, maar het artikel zegt andere voedingsstoffen, zoals vitaminen A en E, zijn minder gevoelig voor bezwijken voor de effecten van de verwerking. Bevroren en ingeblikte groenten kunnen ook extra natrium bevatten als conserveermiddel.

Smoothies gemaakt met groenten

Terwijl u maken van een fruit smoothie die goed wilt smaakt, is het belangrijk om te erkennen van de ingrediënten in hen die calorieën of vet kunnen toevoegen. Als voorbeeld moet een smoothie van broccoli en bosbessen yoghurt en cranberry sap. Cranberry sap kan hebben toegevoegd suiker en geen onnodige calorieën en vet met behulp van full-vet yoghurt kunt toevoegen. De ideale manier voor bewaking en beheersing van de calorieën en vet die je verbruikt is dat uw smoothies vanaf nul. Met inbegrip van taai-gevild groenten, zoals broccoli, vereist een blender of Sapcentrifuge die speciaal voor deze voedingsmiddelen gemaakt is.

Voedingswaarde verschillen

Een smoothie drinken in plaats van de verse groente eten is een compromis van soorten. Verwerkte groenten kunnen bieden significante voedingswaarde en eventuele extra natrium kan weg gespoeld worden met water, volgens een artikel van de 2007 gepubliceerd in het "Journal of de wetenschap van de voedsel- en Landbouworganisatie." Bovendien, als je niet de pulp in uw smoothie integreren, bent u mist op voedingsvezels die kan je voelen vollediger voor meer helpen en vermindert het risico op chronische ziekten. U kunt de pulp uit het SAP van groenten aan soepen, stoofschotels en gehaktbrood.

Overwegingen

Maken van uw eigen smoothies van kras kunt u het toevoegen van ingrediënten die aanvulling op de voeding van de groenten. Groente smoothies zijn meestal gemaakt met zoeter ingrediënten, zoals vruchtensap, vers fruit of smaak yoghurt. Stomen van je groenten alvorens een smoothie kan helpen u behouden van voedingsstoffen. Als uw gewicht-verlies doelen het verhogen van uw spiermassa omvatten, kan toevoegen eiwit poeder of melk te uw smoothie stimuleren eiwitten en extra calorieën die uw lichaam nodig heeft om spier te bouwen.


gerelateerde artikelen