Het beste zout substituten voor nierfalen

July 1

Het beste zout substituten voor nierfalen

Hypertensie is endemisch onder nierpatiënten omdat de nieren zijn betrokken bij de regulering van de bloeddruk. Patiënten belanden vaak op vier of vijf verschillende bloeddruk medicijnen om dit probleem onder controle. Voeding speelt ook een belangrijke rol. Natriumchloride, of gewone keukenzout, verhoogt de bloeddruk. Elimineren van natriumchloride voorkomt de spikes van de bloeddruk veroorzaakt door de dieetbehoeften natrium. Bepalen welke zout substituten zijn beste, is afhankelijk van wat u aan het koken zijn. Leren over uw mogelijkheden en wat zout vervangt Voorkom vergemakkelijkt navigeren nierfalen.

Kruiden en specerijen

Zout kan geven voedsel zijn genieten hoeft, maar een zoutarm dieet niet smakeloos. Experimenteren met keukens die afhankelijk zijn van de levendige specerijen en kruiden in plaats van zout eten smakelijk te maken. Indiaas eten, met de afhankelijkheid van komijn, fenegriek, gember, kardemom, anijs, koriander en andere specerijen is een natuurlijke keuze. Mexicaans eten gebruikt chiles, knoflook, kaneel en rode peper, die allemaal zijn goede bronnen. Deze kruiden maken goede zout substituten.

Op basis van groenten sauzen

Als u niet kunt natriumchloride gebruiken, kunt u voedsel met plantaardige sauzen smaak. Overwegen sauzen van gebakken uien, tomaten en knoflook. Dergelijke sauzen kunnen worden gebruikt met pasta, kip, varkensvlees en andere voedingsmiddelen in plaats van natriumchloride.

Andere alternatieven zijn roosteren van rode paprika's in de oven, het verwijderen van de huid en het uitvoeren ervan via een blender met knoflook. Het resultaat is een smakelijke saus, die u met voorgerechten, vlees en stoofschotels in plaats van zout gebruiken kunt.

Olie en azijn

Voedsel kan ook op smaak gebracht met speciale oliën en azijn in plaats van zout. Bijvoorbeeld, heeft gebraden kip met balsamico azijn en rozemarijn geen behoefte aan zout. Groenteschotels met een 1/2 tsp. van sesamolie of hete Chili olie en knoflook dressing voegt smaak zonder ongewenste natrium. Experimenteren met het gebruik van de olie en azijn te maken van uw eigen marinades voor vlees en kip gerechten.

Waarschuwing

Veel "natriumarm" voedingsmiddelen zijn gekruid met kaliumchloride in plaats van natriumchloride. Nierpatiënten met gevorderde ziekte moeten zorgvuldig inspecteren van etiketten en Vermijd voedingsmiddelen die kalium gebaseerde additieven bevatten. Kaliumchloride is niet een goede zout vervanger voor patiënten met gevorderde ziekte, omdat ze vaak hoge niveaus van kalium hebben. Nephrologists adviseren vaak een lage kalium dieet voor deze patiënten omdat hoge kalium niveaus cardiale noodsituaties kunnen veroorzaken.


gerelateerde artikelen