Wat Is Biafine?

September 1

Wat Is Biafine?

Chirurgen al lang bezig met de wondgenezing na een operatie. Biafine is ontwikkeld in Frankrijk, en is een product dat is toegepast op wonden te verbeteren genezing en het risico op infecties. Goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor gebruik in de Verenigde Staten in 2006, is het gebruikt voor de behandeling van huid ulcera, brandwonden, schaafwonden en oppervlakte wonden. Onderzoekers hebben onderzocht de Biafine effectiviteit als een helende agent na chirurgie of een cosmetische procedure.

Hoe werkt Biafine

Biafine is een olie-in-water mengsel dat een chemische stof genaamd trolamine samen met de andere ingrediënten bevat. Het is direct toegepast op wonden. De auteurs van een maart 2008 verslag gepubliceerd in het tijdschrift "Cutis" verklaren dat dit product cellen genoemd macrophages op de site van de wond trekt voor wondgenezing te bevorderen. Macrofagen zijn cellen van het immuunsysteem die omringen en het vernietigen van bacteriën en het ontdoen van beschadigde weefsels. Ook laat ze groeifactoren die bevorderen van celgroei en genezing te verbeteren.

Bewijs

De auteurs van een onderzoeksrapport gepubliceerd in februari 2007 in de "Journal van de American Academy of Dermatology" vergeleken Biafine met een combinatie van antibacteriële zalf voor wondgenezing na chirurgie voor huidkanker. In dit kleine studie had de 12 deelnemers in de groep Biafine volledige stopzetting van hun wonden 6 weken na de operatie, terwijl 12 deelnemers in de antibacteriële groep een trager tempo van genezing ervaren. In een andere kleine studie met 15 deelnemers, onderzoekers opgemerkt dat Biafine veilig was en effectief voor wond genezing na Huidbiopt, volgens het verslag van de studie van juni 2009 gepubliceerd in het tijdschrift "Cutis." Er was echter geen vergelijkingsgroep voor deze studie.


gerelateerde artikelen