Vloeistof gevulde Acne

August 28

Vloeistof gevulde Acne

Acne varieert in ernst. Meeste gevallen zijn mild tot matig. Echter, sommige mensen last van zeer ernstige acne, ook bekend als cystic acne. Over-the-counter producten kunnen effectief behandelen meer milde gevallen van acne, maar ernstige of cystic acne behandeling door een dermatoloog kan vereisen.

Oorzaken

Inflammatoire of vloeistof gevulde acne vlekken alle beginnen op dezelfde manier: met verstopte poriën. Bacteriën die gevangen in de verstopte poriën begint te vermenigvuldigen, waardoor een pauze in de follikel, of porie, muur. De diepte van deze pauze en de hoeveelheid van de infectie bepaalt het type van de Smet. Papules dicht onder de oppervlakte van de huid optreden, en zijn meestal vrij klein en rood. Soms een whitehead vormen waarmee een puist, die de tuin puistje. Knobbeltjes vorm wanneer het einde diep in de huid gebeurt. De infectie verspreidt zich aan het omringen van poriën. Dit resulteert in een grote, rode Brok thats stevig aan. Ten slotte, cysten formulier wanneer het einde diep in de huid, maar een membraan vormen rond de infectie voorkomt. Dit veroorzaakt een grote, rode bult die zacht aanvoelt.

Complicaties

Kleinere vlekken meestal genezen met kleine littekens en oppervlakkig pigment merken kunnen verlaten op de huid. Deze verdwijnen vaak binnen een paar weken tot een paar maanden. Ernstige vlekken zoals knobbeltjes en de cysten kunnen echter leiden tot blijvende littekens, resulterend in permanente inspringingen in de huid. Bovendien is het Online tijdschrift voor Dermatologie zegt acne zijn ook van invloed op psychische gezondheid. Patiënten kunnen lijden aan depressie, sociale fobieën of angst als een direct gevolg. Snelle behandeling is noodzakelijk om permanente fysieke littekens evenals psychologische schade te voorkomen.

Topische behandeling

Vloeistof gevulde knobbeltjes en de cysten kunnen reageren op actuele behandeling. Recept crèmes genaamd retinoïden worden vaak voorgeschreven voor meer ernstige gevallen van acne. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A, en hebben bewezen effectief in actuele en mondelinge vormen voor de behandeling van gevarieerd severities van acne. Retinoïden ontstoppen van poriën en verhinderen dat poriën verstopt. Ze vervangen door oude huid nieuwe huid en cel langzaam huid afwerpen, waardoor de dode huidcellen van opbouwen en verstopping poriën. Daarnaast hebben de retinoïden een oplichtend effect op de huid, die kan helpen de verschijning van rode vlekken overgehouden van genezen acne. De meest voorkomende bijwerkingen zijn ernstige huid droogheid, roodheid, stekende of peeling, evenals de zon gevoeligheid verhoogd.

Systemische behandeling

Ernstige of cystic acne vereist vaak meer geavanceerde behandeling voor de preventie van het litteken. Systemische behandeling met orale medicatie kan worden gecombineerd met actuele medicatie of alleen gebruikt. De meest effectieve orale medicatie voor acne is isotretinoïne. Isotretinoïne is een retinoid, zoals de actuele medicatie, dat wordt uitgevoerd in de vorm van een pil. Een enkele cursus van behandeling duurt ongeveer vier tot vijf maanden en bestaat uit één of twee pillen per dag nemen. Isotretinoïne is gericht op de vermindering van de olie, bestrijding van bacteriën, vermindering van ontsteking en unclogging poriën. Mogelijke bijwerkingen zijn talrijk en omvatten, depressie, pijn op de borst, problemen met slikken, droge huid, droge slijmvliezen en bot pijn. Patiënten veel nauwlettend worden gevolgd door een dermatoloog om ernstige bijwerkingen en complicaties te voorkomen. Vrouwen zijn verplicht om een maandelijkse zwangerschapstest en twee betrouwbare vormen van anticonceptie gebruiken ter voorkoming van zwangerschap. Isotretinoïne kan leiden tot zeer ernstige aangeboren afwijkingen bij gebruik op elk gewenst moment tijdens de zwangerschap.

Overwegingen

Acne lijders vaak de neiging om een wait-and-see aanpak nemen voordat u op zoek naar professionele behandeling voor acne. Hoewel milde of matige acne beperkt littekens veroorzaken kan, veroorzaken cystic of nodulair acne permanente en bedervende littekens. Volgens de American Academy of Dermatology van AcneNet betreft behandeling van acne littekens vullen de littekens met collageen, chirurgische verwijdering van de littekens en laser resurfacing. Op zoek naar snelle behandeling voor de acne zelf is veel minder invasief dan behandelen de littekens die het gevolg is van het uitstel van de behandeling.


gerelateerde artikelen