Hoe kan een 50-jarige vrouw gemotiveerd zijn om in vorm krijgen?

September 6

Hoe kan een 50-jarige vrouw gemotiveerd zijn om in vorm krijgen?

50 jaar oud is geen excuus te klauteren op een bank en wegzinken in een levensstijl die is gevoed door soap opera's en snacks. Het verouderingsproces brengt over talrijke fysiologische veranderingen, inclusief minder-flexibele spieren, slappe huid, tragere metabolische processen en gewichtstoename, schrijft Cecilia Kilpatrick in "De zuidelijke Illinoisan." Andere veranderingen zijn bot verslechtering en minder efficiëntie in uw hart. Hoe gemotiveerd te krijgen in vorm en gezond te blijven is van cruciaal belang om te helpen verlichten of voorkomen dat sommige van deze problemen.

Deel uw verhaal

Verbinding maken met andere mensen kan helpen motiveren u om in vorm, schreef Ann Brenoff in "The Huffington Post." Dit is vooral waar als u slechts terug te naar een fitness- en voeding-regime keren zijn na jaren bezig geweest met het ontwikkelen van een carrière of opheffen van een familie. Steun van leeftijdsgenoten kan helpen houden u gemotiveerd. U zou kunnen beginnen met een blog bijhouden van uw vooruitgang of gewoon vertellen uw familie dat u van plan bent om te gaan joggen na het diner. Delen van uw verhaal met anderen kan helpen u verantwoording – familieleden misschien een wenkbrauw verhogen als ze zien dat u hoofd voor een tweede portie avondeten in plaats van joggen zodra u hebt gemaakt de aankondiging. Als u uw oefening plannen, de ponden verloren of de foto's van je nieuwe garderobe van de sportschool op een blog posten bent, posten volgelingen positieve feedback, vragen of aanmoediging die helpt houden je gemotiveerd.

Kies zorgvuldig uw Professionals

Het is vaak nuttig om fitnesslessen nemen of werken met een personal trainer te stimuleren uw oefening inspanningen. Maar deze professionals zorgvuldig kiezen. In een artikel van 2012 "Dagboek van fysieke activiteit en gezondheid" schrijft Frederiki C. Moustaka dat vrouwen van middelbare leeftijd fitness instructie op basis van twee verschillende onderwijs-stijlen ontvangen. Een onderwijs stijl benadrukt verbetering zelfbeschikking en autonomie bij het ondersteunen van de inspanningen van de fitness, terwijl de andere onderwijs-stijl minder op intrinsieke motivatie gericht. Selecteer docenten en trainers die u aan om harder te werken moedigen, te voelen trots van uw inspanningen en die leert u de hulpmiddelen voor het beheren van uw eigen fitness-doelen, zodat je kunt voelen gemachtigd en gemotiveerd zijn om in vorm te krijgen.

Onderzoeken uw extrinsieke motivatie

Een extrinsieke motivatie is een externe reden om iets te doen. Bijvoorbeeld, op de leeftijd van 50 kunt u om gewicht te verliezen, blijken te samenleving die je niet krijgt oudere of fit met vrienden die nooit lijkt te stap uit hun loopband en de elliptische machines. Terwijl deze motivaties zou kunnen voor u werken, blijkt uit onderzoek dat extrinsieke motivatie tot spanning en druk leiden kunnen. Jezelf vergelijken met andere vrouwen uw leeftijd kunnen een verloren strijd; iemand zal altijd lijken te zijn dunner, meer afgezwakt of flexibeler dan u. U hoeft niet te ontslaan of extrinsieke motivaties bagatelliseren, maar proberen te houden van uw focus positief.

Neem contact op met uw arts

Soms kan een reality check over uw gezondheid motivatie om in vorm geven. Extra gewicht en het natuurlijke verouderingsproces kan verminderen uw algehele gezondheid, maar trainen en eten goed kunnen helpen deze potentiële problemen tegengaan. Susan Krauss Whitbourne schrijft in "Psychology Today" dat oefening kan verminderen van bloeddruk en lager uw risico voor type 2 diabetes. Uw immuun systeem zal verbeteren, u zult bouwen spier massa en u kunt verlagen het risico op osteoporose door oefening. Krijgen in vorm kan ook u helpen beter slapen, meer energie hebben en onderhouden van uw seksuele drang.


gerelateerde artikelen