Een slechte invloed kan invloed hebben op de persoonlijkheid van een kind?

September 11

Een slechte invloed kan invloed hebben op de persoonlijkheid van een kind?

Slechte invloeden die een kind tegenkomt kunnen invloed hebben op zijn persoonlijkheid, en kunnen leiden tot emotionele problemen, riskant gedrag en problemen met familie en sociale relaties gedurende het hele leven. Een artikel van maart 2004 gepubliceerd voor de Amerikaanse psychologie associatie "Monitor op Psychology," wijst erop dat hoewel genetica een factor in een kind ontwikkelen een persoonlijkheidsstoornis, milieu-invloeden een rol kunnen spelen. Onlangs, zijn onderzoekers meer leunend naar een relatie tussen de twee.

TV

Te veel televisie kijken, kunnen een slechte invloed op een kind, met name kijken naar programma's die geweld portretteren en TV tekens die betrokken zijn bij riskant gedrag tonen. Volgens de American Psychological Association, Raadgevend Comité van de generaal van de chirurg voor televisie en sociaal gedrag, samen met de National Institute of Mental Health van verslag dat geweld op televisie kijken negatieve invloed op de persoonlijkheid van een kind hebben kan. Onderzoek toont aan dat herhaalde blootstelling aan gewelddadige programmering een kind meer kans om te handelen agressief naar anderen of desensibiliseren haar zodat ze minder empathie voor andermans problemen zichtbaar kan maken. Sommige kinderen meer bang want zij de wereld als een gevaarlijke plaats zien geworden.

Video Games

Net als ongepast televisie programma's, kan video games een negatieve invloed hebben op kinderen, ook. Veel actie-avontuur videospelletjes bloot een kind tot en met geweld en agressief gedrag. Sommige focus op horror, die kan schrikken van kinderen of vervagen van de grens tussen realty en make geloven. De APA meldt dat studies uitgevoerd door psycholoog Dr. Craig A. Anderson van de Iowa State University tonen aan dat spelen gewelddadige videospelletjes van een kind agressieve gedachten verhogen kan en tot agressief gedrag leiden kan. De bevindingen van een 2000 studie geleid door Anderson suggereert dat spelen gewelddadige videospelletjes kan eigenlijk een nog groter effect hebben op een kind dan gewelddadige televisieprogramma's of films te kijken. In tegenstelling tot de televisie, videospelletjes zijn interactief, en de speler toewijzen aan de rol van de agressor.

Grof taalgebruik

In een 2012 artikel titled "Will Swearing schade uw kind?" in "Psychology Today", wijst Dr. Ronald E. Riggio, een expert op het gebied van organisatie- en sociale psychologie, erop dat, terwijl er niet veel onderzoek is over de vraag of blootstelling aan profane taal schadelijk zijn voor een kind, is het waarschijnlijker dat de reden waarom iemand zweert meer van een effect heeft. Bijvoorbeeld, vloeken in het kader van verbaal geweld schadelijk kan zijn voor een kind. Echter, in een artikel gepubliceerd door de Association for Psychological Science "waarnemer", auteurs Timothy Jay en Kristin Janschewitz zeggen hun onderzoek suggereert vloeken meestal niet leidt tot negatieve gevolgen en over het algemeen niet wordt beschouwd als zijnde schadelijk. De onderzoekers opgenomen meer dan 10.000 gevallen van openbare vloeken.

Jeugd Trauma

Hoewel depressie in gezinnen, die genetisch predisposes sommige kinderen aan depressieve stoornissen loopt, kan het overlijden van een ouder of andere vroege jeugd trauma ook leiden tot depressie, volgens de American Academy of kinder- en Jeugdpsychiatrie. Kinderen die fysiek, emotioneel of seksueel worden misbruikt, degenen die worden verwaarloosd of gevoel afgewezen en degenen die getuige zijn van huiselijk geweld vaak ervaren gevoelens van hulpeloosheid, hopeloosheid, woede en schuldgevoel. Leven ervaringen zoals het verlies van een verzorgende volwassen, familiale disfunctie of leven met een depressieve ouder kan bijdragen aan een kind kijk op het leven, potentieel afnemende haar gevoel van eigenwaarde en beïnvloeden de manier waarop zij omgaat hher gevoelens. Een artikel voor het eerst gepubliceerd in de uitgave van februari 2002 van de Harvard geestelijke gezondheid brief wordt beschreven dat depressief peuters vaak hebben de neiging om ervaring fobieën, overwegende dat vroege schoolgaande kinderen die depressief kunnen soms agressief gedragen. Depressie bij adolescenten kan komen als delinquent gedrag, en kan bevatten alcohol en drugs misbruik.


gerelateerde artikelen