Wat Is DHA voor gebruikt?

June 9

Wat Is DHA voor gebruikt?

Docosahexaeenzuur (DHA) of DHA, is een essentiële omega-3 vetzuren die je alleen van voedingsbronnen of supplementen krijgen kunt. DHA is meestal te vinden in vis olie supplementen in combinatie met Eicosapentaeenzuur, of EPA, een ander omega-3 vetzuur. DHA speelt vele belangrijke rollen, met name in de hersenen en de cardiovasculaire gezondheid. DHA heeft ook sommige anti-inflammatoire effecten dan sommige chronische gezondheidsvoorschriften kunnen profiteren.

Verbetering van de cardiovasculaire gezondheid

De meest bestudeerde gebruikt van DHA focus op de gezondheid van het cardiovasculaire systeem en hart. Het Amerikaanse ministerie van landbouw wordt beschreven dat veel van de potentiële hart-gezond voordelen aan te vullen met vetzuren uit visolie zoals DHA. DHA kan helpen aan lagere gevaarlijke LDL cholesterol terwijl het gezonde HDL cholesterol waarden verhogen. Visolie verlaagt ook uw totale risico van overlijden van een cardiovasculaire gebeurtenis zoals een beroerte of een hartaanval. Volgens een rapport van "Science Daily", zijn mensen met hart-en vaatziekten meestal geadviseerd door artsen om te nemen ten minste 4000 mg DHA en EPA per dag. Als twee porties vis slechts ongeveer 500 mg DHA en EPA bevatten, mogelijk vis olie supplementen moet om optimale DHA en EPA niveaus te bereiken.

Verbeteren van de ontwikkeling van de hersenen van de foetus en zuigeling

DHA speelt een belangrijke rol in de volwassen hersenfunctie, maar is nog kritischer naar de ontwikkelende hersenen. Aangezien vis giftige stoffen, zoals kwik bevatten kunnen, sommige zwangere vrouwen ervoor kiezen oprit kwalificatieniveaus DHA tijdens de zwangerschap via DHA supplementen. DHA is ook vaak toegevoegd aan sommige baby formules om ervoor te zorgen dat zuigelingen op haar uitkering. De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap wordt uitgelegd dat DHA helpt versterken van neuronen en vergroten van neurale functies bij baby's. Terwijl veel kleine observationele studies hebben aangetoond dat een zwangere moeder DHA suppletie de intelligentie van haar baby kan profiteren, toont een grotere studie beschreven door de "New York Times" aan dat DHA suppletie op eigen niet in het algemeen de cognitieve functie van een baby verhoogt.

Verlichten van reumatoïde artritis en Lupus

Visolie en DHA hebben potentieel anti-inflammatoire eigenschappen die kunnen profiteren van een aantal chronische auto-immune ziekten die een ontsteking veroorzaken. De Universiteit van Maryland Medical Center legt uit dat DHA supplementen enkele van de ontsteking geassocieerd met reumatoïde artritis verminderen kunnen. DHA zal echter niet voorkomen dat het begin van artritis. DHA kunt ook verminderen gewrichtspijn en ontsteking geassocieerd met lupus, een chronische inflammatoire aandoening.

Aanbevelingen

Visolie en DHA supplementen zelden bijwerkingen hebben en hebben het potentieel om te profiteren van de vele verschillende aspecten van gezondheid en welzijn. Als u borstvoeding of zwanger bent, of bent u op risico voor hart-en vaatziekten, u kunt praten met uw arts over of u zou moeten overwegen supplementen nemen DHA, en zo ja, precies hoeveel je moet nemen. Als je vis olie pillen als een bron van DHA nemen, zorg ervoor dat uw huiswerk te doen en kies een gerenommeerde merk van visolie die afkomstig zijn van de meest verse mogelijk vis-bron en is vrij van gifstoffen zoals kwik en PCB's.


gerelateerde artikelen