Inflammatoire reumatische ziekten

July 8

Inflammatoire reumatische ziekten

Reumatische ziekte is een algemene term voor het beschrijven van meer dan 100 voorwaarden die invloed hebben op de gewrichten en het bindweefsel. Reumatische aandoeningen zijn auto-immune ziekten, wat betekent dat het immuunsysteem lichaamseigen cellen in het lichaam waardoor de ontsteking aanvallen. Reumatische aandoeningen zijn de tweede meest voorkomende oorzaak van invaliditeit na musculoskeletal verwondingen, volgens de American College of Reumatologie.

Ziekte van Bechterew

Ziekte van Bechterew (AS) is een reumatische ziekte die ontsteking in de gewrichten van de wervelkolom veroorzaakt. ZOALS veroorzaakt ernstige chronische pijn en kan leiden tot de vorming van nieuw bot. Dit nieuwe bot combineert de botten van de wervelkolom samen verminderen van mobiliteit. Hoewel zoals voornamelijk een aandoening van de wervelkolom is; het kan leiden tot ontstekingen, pijn en stijfheid in andere gewrichten in het lichaam.

De precieze oorzaak van AS in niet bekend, maar genetica kan een rol spelen omdat 95 procent van alle patiënten met AS het eiwit HLA-B27 bezitten, volgens de Bechterew Association of America. Er is geen remedie voor AS, maar er zijn medicijnen beschikbaar zijn voor de behandeling van de pijn en de ontsteking betrokken.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis (RA) treft ongeveer 1,3 miljoen Amerikanen, zoals gerapporteerd door het nationale Instituut van artritis en Musculoskeletal en ziekten van de huid. RA is een auto-immune ziekte veroorzaakt door het immuunsysteem van het lichaam de cellen die deel van het slijmvlies van de gewrichten, bekend als de synoviale cellen uitmaken aanvalt. RA veroorzaakt ontstekingen, pijn en stijfheid in de gewrichten die tot een verlies van functie leiden kunnen.

Een combinatie van genetica en omgevingsfactoren kan verhogen het risico van bepaalde virale of bacteriële infecties triggering van de ziekte. Als er geen remedie voor RA is met AS, maar een combinatie van medicijnen kan de gewrichtsschade minimaliseren, herstellen van gezamenlijke functie en verbeteren van de kwaliteit van leven.

Sclerodermie

Sclerodermie is een auto-immune reumatische ziekte die treft bindweefsel, oftewel vezelig weefsel dat uit collageen en vetcellen bestaat. Patiënten met sclerodermie produceren te veel collageen waardoor het bindweefsel te verharden. Sclerodermie kunnen milde, die alleen de buitenste schil (bekend als gelokaliseerde sclerodermie), of ernstiger waardoor bloedvaten en organen te verharden (bekend als systemische sclerodermie) beïnvloeden.

De precieze oorzaak van sclerodermie is niet bekend. Behandelingen gericht op het behandelen van de verschillende symptomen, met inbegrip van brandend maagzuur en hoge bloeddruk. Immuun onderdrukkende therapie kan ook helpen door het verminderen van de immuunrespons van het lichaam.

Reiter's syndroom

Reiter's syndroom, ook wel bekend als reactieve artritis, is een reumatische ziekte dat de meeste beïnvloedt vaak mannen vóór de leeftijd van 40, volgens de National Institutes of Health. Het treedt vaak op na bepaalde soorten infecties, zoals chlamydia of salmonella, maar de precieze oorzaak is onbekend.

Reiter's syndroom kan leiden tot pijn in de gewrichten, ontsteking van het oog (conjunctivitis), urine-problemen zoals incontinentie en koorts. Vaak behandeling omvat antibiotica voor de behandeling van de onderliggende infecties, anti-inflammatoire geneesmiddelen voor de behandeling van ontsteking en fysiotherapie om te verlichten van de pijn en herstellen van de spierkracht.


gerelateerde artikelen