Boodschappen lijst voor diabetici

June 26

Boodschappen lijst voor diabetici

Diabetes beïnvloedt de manier waarop die het lichaam glucose metaboliseert. Boodschappen te doen kan u helpen om gezonde voedingskeuzes op een dieet. De nationale Diabetes onderwijs-programma wordt aanbevolen een kruidenierswinkellijst maken en planning van tevoren tot overname van wat je eet.

De koolhydraten Factor

Boodschappen lijst voor diabetici

De American Diabetes Association raadt aan dat volwassenen met diabetes verbruiken ongeveer 45 tot 60 gram koolhydraten per maaltijd, die maximaal 135 aan 180 gram koolhydraten per dag toevoegt. Als een diabetes hebt u om naar te kijken van de soorten levensmiddelen die u aan uw boodschappenlijst toevoegt. Bijvoorbeeld, zijn complexe koolhydraten--peulvruchten zetmeelrijke groenten, brood van de hele korrels en granen--alle goede koolhydraten keuzes voor uw winkelmandje. Als u verpakte levensmiddelen koopt, kies voedingsmiddelen minder toegevoegde suikers. Bovendien, kies voedingsmiddelen lager in verzadigde vetten, transvetten, cholesterol en zout.

Kies groenten en fruit

Boodschappen lijst voor diabetici

Groenten en fruit zijn grote keuzes voor een diabetische boodschappenlijst. Voeg in het seizoen donker groene bladgroenten zoals spinazie, broccoli, boerenkool en loofgroenten en oranje groenten zoals wortelen, gele paprika en squash. Als u koopt ingeblikt of verpakt groenten, kies producten die geen toegevoegd zout, boter of sauzen. Terwijl de vrucht is een gezonde onderdeel van een dieet, eet het met mate omdat het gehalte aan suiker niveaus van de glucose van het bloed kan verhogen. Een klein stukje bevat van de gehele vrucht--1/2 kopje bevroren of ingeblikt fruit--ongeveer 15 gram koolhydraten. Kies fruit, vers, bevroren of ingeblikt zonder toegevoegde suikers.

Hele granen, gezonde vetten en mager eiwit

Boodschappen lijst voor diabetici

In plaats van geraffineerde granen, die uw bloedsuikerspiegel snel verhogen kunnen, hele korrels producten te kiezen. Voedsel zoals volkoren brood, bruine rijst, quinoa, havermout en gerst aan uw kruidenierswinkellijst toevoegen. Als het gaat om vetten, kies voedingsmiddelen die omega-3 vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigd vet bevatten. Voorbeelden zijn avocado; oliën zoals koolzaad, katoenzaad, saffloer, sojabonen en zonnebloemen; noten zoals amandelen, cashewnoten, walnoten, pecannoten en pinda; olijfolie en olijven; pindakaas en pinda olie; sesamzaadjes; vis zoals witte tonijn, haring, makreel, regenboogforel, sardientjes en zalm; en tofu. Tot slot, kies deelstukken van vlees en vlees alternatieven die laag in verzadigd vet en calorieën zijn. Denk dat bonen, vis en zeevruchten, kip, Turkije en varkensvlees.

Andere overwegingen

Boodschappen lijst voor diabetici

Vergeet niet te kijken voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium, maar laag in vet. Bijvoorbeeld, kies laag vetgehalte of afgeroomde melk in plaats van volle melk. Hebt u een lactose-intolerantie, swap reguliere melk voor lactose-vrij melk, sojamelk of amandelmelk. Bovendien is de nationale Diabetes onderwijs-programma wordt aanbevolen dat u niet winkelen gaan wanneer je hongerig bent, om te voorkomen dat ongezonde voedingsmiddelen die niet hoeft te kopen. Raadpleeg een geregistreerde diëtist voor een geïndividualiseerde maaltijd plan en kruidenierswinkel lijst.


gerelateerde artikelen