Gerookte zalm voeding

March 14

Of zijdeachtig-gladde en koude-gerookte, is geserveerd via een bagel met roomkaas-besmeurd, of als het warm-gerookte, rijkelijk schilferige, rozig-roze middelpunt van een schotel van charcuterie, gerookte zalm een culinaire verwennerij die gemakkelijk kan worden gekocht in regelmatige kruidenierswinkelopslag, alsmede voedsel speciaalzaken. Terwijl de zalm is de keuze van een voedzame en gezonde eiwitten, verhoogt gerookte zalm het natriumgehalte van de vis.

Koude-gerookte zalm

Luxueus geweven, koude-gerookte zalm, ook bekend als lox, is nog steeds rijk aan een aantal voedingsstoffen, hoewel het hoog gehalte aan natrium. Koude-gerookte zalm wordt geproduceerd door langzaam Rookvrije zalm tussen 70 en 90 graden Fahrenheit. Het hele proces kan een dag tot drie weken duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw van nationale nutriënt Database bevat een 3-ounce portie 99 calorieën en 1.700 mg natrium. Een rijke bron van fosfor en kalium, met 139 milligram en 149 milligram, respectievelijk, koude-gerookte zalm heeft nog steeds meer dan de helft van de dagelijkse aanbevolen inname van natrium voor volwassenen, die uit op 2.300 milligram toppen.

Warm-gerookte zalm

Warm-gerookte zalm produceert vis die volledig door wordt gekookt. Het proces, die tussen de 120 en 180 graden Fahrenheit plaatsvindt, duurt tussen de zes en 12 uur. In tegenstelling tot koude-gerookte zalm, warm-gerookte zalm vlokken en meeste vaak verkocht in moten in plaats van segmenten of zijden. Een 3-ounce portie warm-gerookte zalm bevat 99 calorieën per portie maar alleen 571 milligram natrium. Het bevat dezelfde hoeveelheid fosfor en kalium als koude-gerookte zalm.

Vetafbraak

Beide soorten gerookte zalm zijn rijk aan omega-3 vetzuren, ook bekend als meervoudig onverzadigde vetten. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center zijn omega-3 vetzuren geassocieerd met een verlaagd tarief van hart-en vaatziekten, artritis, betere cardiovasculaire gezondheid en verbeterde cognitieve functie lager risico. Een koude-gerookte of warm-gerookte zalm 3-ounce portie bevat bijna 1 gram meervoudig onverzadigde vetten, meer dan 1,7 gram enkelvoudig onverzadigde vetten, minder dan 0,8 gram verzadigd vet en slechts 20 mg cholesterol.

Natrium consumptie

Teveel natrium is geassocieerd met een slechte cardiovasculaire gezondheid, en de Amerikaanse dieet bevat doorgaans meer natrium dan nodig. De aanbevolen dagelijkse inname van natrium is 2300 milligram per dag, maar dat daalt tot 1.500 milligram voor mensen met een geschiedenis van hoge bloeddruk, meer dan 51 jaar oud of van Afro-Amerikaanse afkomst. Mensen met een geschiedenis van congestief hartfalen of ernstige hart-en vaatziekten kan nodig zijn om te consumeren nog minder — spreken met een medische professional om te bepalen uw aanbevolen inname. Als u wilt eten meer zalm voor zijn andere gezondheidsvoordelen, kunt u overwegen het eten van zalm die wordt gekookt met weinig toegevoegd vet of zout, zoals al is het natuurlijk hoog in natrium.


gerelateerde artikelen