Kan je zalm of Tilapia hebben als je zwanger bent?

March 24

Kan je zalm of Tilapia hebben als je zwanger bent?

U kan zich wijselijk ongerust over visconsumptie tijdens de zwangerschap vanwege het risico van kwikcontaminatie en mogelijke gevolgen voor je baby. Zwangere vrouwen hoeft te kijken van hun vis-inname en inname van vis hoge in het kwik te beperken. Gelukkig, zowel zalm en tilapia vallen in de categorie vis met een laag kwikgehalte. U kunt beide vis tijdens de zwangerschap, binnen de voorgestelde hoeveelheden eten.

Bezorgdheid

Bijna alle zeevruchten bevat sommige kwik, een verontreinigende stof in de lucht uitgebracht als onderdeel van industrieel afval dat het water vervuilt kan. In het water verandert kwik in methylkwik, dat zich ophoopt in de vis die in de wateren voeden. Grote vissen die eten kleinere vissen en die langer leven wellicht hogere niveaus van methylkwik. Terwijl methylkwik heeft geen invloed op de meeste mensen, kan het de ontwikkelende hersenen van je baby beïnvloeden.

Stelde grenzen

Voor vis die de laagste hoeveelheid kwik bevatten, stelt de Verenigde Staten Department of Health and Human Services beperken uw inname tot twee porties of 12 oz. per week. Vis laag in kwik bevatten niet alleen zalm en tilapia maar ook lichte tonijnconserven, kabeljauw en meerval. Andere soorten zeevruchten in deze categorie zijn garnalen, krab, kokkels en oesters. Hoog in kwik, zoals zwaardvis vissen, bevatten een gemiddelde van 0.87 delen per miljoen van methylkwik, in vergelijking met 0.022 ppm voor zalm en 0.013 pp voor tilapia, de Verenigde Staten Food en Drug Administration rapporten.

Voordelen

Eten van zalm kan met name hebben positieve effecten tijdens de zwangerschap, omdat het een vette vis. Vette vis bevatten meer visolie, waarin de essentiële omega-3 vetzuren docosohexaenoic zuur, DHA, en Eicosapentaeenzuur en/of EPA. De meest voorkomende omega-3 vetzuren in de hersenen en de ogen, DHA speelt vooral een belangrijke rol in de ontwikkeling van de foetale hersenen. Tilapia heeft een lager gehalte aan omega-3 vetzuur dan zalm en een grotere hoeveelheid verzadigde vetten, volgens een studie gepubliceerd door Wake Forest University onderzoekers in het juli 2008 nummer van "Journal van de American Dietetic Association."

Overwegingen

Boerderij-opgeheven zalm kan niet dezelfde voordelen als wilde zalm omega-3 hebben tenzij ze een dieet rijk aan DHA heb gevoerd, verklaart de maart van dubbeltjes. Indien mogelijk, kies wilde zalm over de boerderij-aan de orde gesteld. Gekweekte tilapia, de meest gekweekte vis, volgens de juli 2008 "Journal van de American Dietetic Association" artikel gepubliceerd door Wake Forest onderzoekers, heeft een minder gunstige vet samenstelling dan zalm, omdat het grotere hoeveelheden omega-6 vetzuur aan omega-3 vetzuren bevat. Omega-6 vetzuren wellicht inflammatoire effecten in vergelijking met omega-3 vetzuren, die ontsteking verminderen.


gerelateerde artikelen