Delende gomziekte in Boxers

April 23

Delende gomziekte in Boxers

De boxer's mond structuur verschilt van vele hondenrassen op twee belangrijke manieren. Eerst de onderste regel van tanden moet rechtdoor en de grote hoektanden in overeenstemming met de snijtanden, waar de meeste rassen hebben een gebogen rij van tanden. Ten tweede, in de undershot bokser beet de onderste tanden zitten voor de bovenste tanden wanneer de mond is gesloten. De meeste rassen bezitten een niveau beet, waarin de bovenste en onderste tanden ontmoet gelijkmatig wanneer de mond is gesloten, of een hapje van de schaar waarin de bovenste tanden zitten nauw samen voor de onderste tanden. De anatomie van de bokser beet kan leiden tot verhoogde gebitsproblemen.

Typen

Twee delende gom voorwaarden vaak voorkomen in boksers: gingival hyperplasie en epulides. Deze voorwaarden kunnen afzonderlijk of samen voorkomen. Meeste bokser epulides zijn fibromatous en goedaardige tumoren van het tandvlees, maar sommige ossifying of acanthomatous epulides, meer invasieve gezwellen die kanker wellicht kan ontwikkelen. Het verkrijgen van een veterinaire evaluatie als u merkt dat deze gezwellen op uw boxer's tandvlees.

Symptomen en oorzaken

Gingival hyperplasie presenteert als een overmatige groei van het tandvlees, zowel in de hoogte en in dikte. Een epulis in het algemeen heeft een glad oppervlak en is dezelfde kleur als het tandvlees. Uw boxer kan kwijlen of Vermijd etend naarmate de epulis zich uitbreidt. Interferentie van andere tanden kan de tumor te worden geïrriteerd of bloeden. Slechte adem treedt op met zowel hyperplasie en epulides. Terwijl de oorzaken van deze voorwaarden onbekend zijn, kan hyperplasie voortvloeien uit ontsteking op de tandvleeslijn. Dr. Fraser Hale, een board-gecertificeerde veterinaire tandheelkundige specialist, merkt ook een associatie tussen sommige drugs en gingival hyperplasie, met inbegrip van calcium kanaal blokkers, afgeleiden van fenytoïne en cyclosporines.

Preventie

Preventie van delende tandvleesaandoeningen in boksers hangt af van algemene mondhygiëne in de afwezigheid van een bekende oorzaak voor het probleem. Met name in termen van hyperplasie, houden de tandvleeslijn schoon en vrij van vuil kan voorkomen dat ontsteking die leiden kan tot het tandvlees begroeiing. Poets uw boxer's tanden regelmatig met een tandenborstel en tandpasta gemaakt voor honden.

Behandeling

Gingival hyperplasie als gevolg van het gebruik van bepaalde medicijnen kan zelf lossen bij geldopname van de drugs. Andere soorten hyperplasie en epulides vereisen operatie om te verwijderen het overtollige weefsel, met of zonder tandextractie. Uw dierenarts stuurt het weefsel voor biopsie te detecteren de aanwezigheid of afwezigheid van kankercellen.

Voorzorgsmaatregelen

Deze overgrowths terugkeren in het algemeen, zodat u en uw dierenarts kiezen kunnen voor uitstel van de operatie in milde gevallen. Hierdoor kan het totale aantal ingrepen die uw boxer in zijn leven moet. Voedsel en haar kunnen krijgen gevangen tussen het tandvlees en de tanden, echter, resulterend in bacteriële groei en tand verval. In deze situatie, of als uw boxer tekens van ongemak of pijn als gevolg van de verspreiding van de GOM toont, nastreven chirurgie eerder vroeger dan later.


gerelateerde artikelen