Diëten voor nieren die eiwit lekken

April 18

Diëten voor nieren die eiwit lekken

Hoge urine-eiwit, ook wel genoemd Proteïnurie, is een rode vlag voor chronische nierziekte. Vaak gaat dit op jarenlang, totdat opgepikt tijdens een routine fysieke of levensverzekeringen examen. In sommige gevallen, kan het worden gecontroleerd door dieet. Echter, voordat u zweer af vlees en eiwitrijk voedsel, Raadpleeg uw nephrologist om te zien als dieetveranderingen echt nodig zijn.

Gezonde nieren

De glomeruli of filters van gezonde nieren, bloed schoon meer dan 200 gallons per dag. Afvalproducten van spieractiviteit, zoals creatinine en ureum, zijn verwijderd uit het bloed en gefilterd in de urine. Eiwitten, blijven echter in het bloed. Ontstoken nieren zijn minder goed in staat om deze functie te vervullen. Om redenen die nog steeds onduidelijk, doorheen eiwitten de ontstoken glomeruli in de urine.

Eiwit beperking

Nephrologists proberen te controleren van ernstige Proteïnurie, omdat het kan schade toebrengen aan de nieren onafhankelijk van een onderliggende ziekte en de progressie van nierziekte versnellen. De meeste mensen consumeren veel meer eiwit dan ze eigenlijk nodig hebben. De richtlijnen van de National Kidney Foundation suggereren dat patiënten met stadium 1 door middel van fase 4 nierziekte hun dagelijkse eiwitinname tot 0,8 g per kilogram lichaamsgewicht beperken. Dit is identiek aan het eiwit vereiste die is gesteld door het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Eiwitinname aanbevolen

Richtsnoer van de National Kidney Foundation betekent dat een persoon van 120 pond 44 g eiwit per dag moet consumeren. Een 140 pond persoon moet 51 g eiwit per dag consumeren. Een persoon 160 pond moet 58 g eiwit. Eiwit kan het gemakkelijk kruipen in uw dieet zonder dat u zich bewust van het. Bijvoorbeeld, hebben twee sneetjes tarwebrood 5.46 g eiwit.

Waarschuwing

Nephrologists adviseer geen laag eiwitgehalte diëten voor iedereen. Bijvoorbeeld, zijn ze nooit aanbevolen voor kinderen, hemodialyse patiënten of patiënten naderen transplantatie. Bovendien nieuw gediagnosticeerde patiënten zijn vaak zo enthousiast over dieetveranderingen, zij vaak nemen zaken tot het uiterste en krijg niet genoeg eiwit. Alvorens op een laag-proteïne dieet, Raadpleeg uw nephrologist over hoeveel eiwit je moet consumeren.


gerelateerde artikelen